‘House of the Dragon’: Showrunners tonen een blik achter de schermen van aankomende spin-off van ‘Game of Thrones’

De langverwachte eerste spin-off van Game of Thrones, House of the Dragon, is bijna uit. Binnen twee weken zal je kunnen kijken naar de strijd binnen House Targaryen voor de Iron Throne en dus de macht over Westeros. Om je nu al voor te bereiden, toont Streamz een blik achter de schermen van de show.

Fans van Game of Thrones kunnen vanaf volgende maand opnieuw genieten van een nieuwe reeks. Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones komt nu de prequel House of the Dragon. De release van de eerste aflevering daarvan staat in de Verenigde Staten gepland voor 21 augustus 2022. Amper één dag later kan je in België al terecht op Streamz.

De prequel House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar en acht generaties voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De reeks zal dieper ingaan op de zogenaamde Dance of the Dragons. Dat is de naam die gegeven werd aan de strijd om de troonopvolging van King Viserys Targaryen (Paddy Considine). De eerste recensies van House of the Dragon zijn alvast unaniem positief.

George R.R. Martin

In een video die gedeeld is door Streamz horen we Ryan Condal en Miguel Sapochni, de twee showrunners van House of the Dragon, aan het woord. Zij vertellen over hoe trots ze waren toen ze gevraagd werden voor dit prestigieuze project. Tegelijkertijd beseft het duo uiteraard ook dat er een gigantische verantwoordelijkheid op hun schouders rust.

George R.R. Martin, die het boek Fire & Blood schreef waarop House of the Dragon is gebaseerd, heeft echter vertrouwen in hun werk. “Het is altijd een beetje schrikken als je je baby overdraagt ​​aan pleegouders, maar ik ben bij dit project betrokken. Het is fantastisch om Ryan aan boord te hebben. Hij is een geweldige schrijver en iemand die de wereld die ik heb gecreëerd echt kent. Hij heeft zijn best gedaan om er trouw aan te blijven. En ik wist dat Miguel Sapochnik een geweldige regisseur was. Hij heeft een Emmy gewonnen en heeft enkele van de beste afleveringen van Game of Thrones gemaakt. Er is altijd een beetje spanning … Hoe goed wordt het? Maar ik denk dat ik bij Ryan en Miguel in goede handen ben”, legt de schrijver uit.

Bekijk hier de behind the scenes van House of the Dragon:

House of the Dragon is vanaf 21 augustus te zien op HBO Max en bij ons vlak daarna via Streamz.

Meer
Lees meer...