‘House of the Dragon: Zoveel draken zullen te zien zijn in seizoen 1 van de spin-off van ‘Game of Thrones’

De langverwachte eerste spin-off van Game of Thrones voor HBO gaat over House Targaryen, de aloude familie die ooit over Westeros heerste dankzij hun draken. Het is dan ook geen verrassing dat er in House of the Dragon heel wat van die mythische wezens te zien zullen zijn. In totaal zullen er in de reeks maar liefst 17 draken meedoen, waarvan 9 al in het eerste seizoen hun opwachting maken.

Fans van Game of Thrones kunnen vanaf volgende maand opnieuw genieten van een nieuwe reeks. Meer dan drie jaar na het einde van Game of Thrones komt nu de prequel House of the Dragon. De release van de eerste aflevering daarvan staat in de Verenigde Staten gepland voor 21 augustus 2022. Amper één dag later kan je in België al terecht op Streamz. De eerste recensies van House of the Dragon zijn alvast unaniem positief.

Troonopvolging van King Viserys Targaryen

De prequel House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin dat verscheen in 2018. Het verhaal speelt zich zo’n 200 jaar en acht generaties voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De reeks zal dieper ingaan op de zogenaamde Dance of the Dragons. Dat is de naam die gegeven werd aan de strijd om de troonopvolging van King Viserys Targaryen (Paddy Considine).

Onder andere zijn jongere broer Daemon Targaryen (Matt Smith), zijn dochter Rhaenyra Targaryen (Emma D’Arcy) en Aegon II (Tom Glynn-Carney), zijn zoon uit een nieuw huwelijk met Alicent Hightower (Olivia Cooke), zullen strijden voor de Iron Throne. Elk heeft daarbij zijn voor- en tegenstanders.

17 draken, waarvan 9 in eerste seizoen

En allen beschikken ze natuurlijk, zoals een echte Targaryen, over een of meerdere draken om die onderlinge strijd aan te gaan. Miguel Sapochnik, een van de showrunners van House of the Dragon, liet aan Empire weten dat er in heel de reeks maar liefst 17 draken hun opwachten zullen maken. Met 9 van hen zal je al in seizoen 1 kennismaken.

Sapochnik gaf ook al een hint over hoe die draken er zullen uitzien. “Ik heb een schetsboek met honderden conceptontwerpen. Eerst wou ik vooral niet dat ze eruit zagen als Drogon (de draak waarop Daenerys rijdt in Game of Thrones, red.). Zo kwam ik uit bij een hele theorie over hoe er drie verschillende soorten draken waren, gebaseerd op hun verschillende schedels. We hebben averschillende dingen gedacht. Maar uiteindelijk bleven we uitkomen bij Drogon. Er is iets met hem, het is zoals de Millennium Falcon in Star Wars, hij heeft iets geraakt.”

Verschillende karakters

Qua uiterlijk zullen de draken dus zeer goed lijken op hun drie nakomelingen die we kennen van Game of Thrones. Dat konden we ook al kort zien in de meest recente trailer van House of the Dragon.

Toch heeft Sapochnik geprobeerd om ze elk hun eigen karakter en unieke kenmerken te geven. “Elke nieuwe draak heeft zijn eigen persoonlijkheid. Dat is waar we nu de laatste hand aan leggen: we passen persoonlijke karaktereigenschappen toe op elk van de draken”, legt de coshowrunner uit. “Een van hen heeft een manke poot. Een andere draak lijkt dan weer veel meer op een adelaar, omdat ze een beetje neurotisch is. En nog een andere gedraagt zich als een norse oude oma.”

Meer
Lees meer...