‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ wordt “spectaculair” volgens HBO-topman

Casey Bloys, HBO en HBO Max content chief, heeft meer uitleg gegeven over de plannen van de streamingdienst in verband met spin-offs van hun succesreeks Game of Thrones. Volgens Bloys is de prequel House of the Dragon de enige serie die op dit moment opgenomen wordt. De eerste beelden daarvan zouden er alvast “spectaculair” uitzien.

Sinds het einde van Game of Thrones iets meer dan twee jaar geleden worden we over overladen met geruchten over spin-offs van de reeks. De fictieve wereld die auteur George R.R. Martin creëerde in zijn boeken zit nog vol verhalen zodat er alleszins meer dan genoeg inspiratie is.

2022

Toch tempert HBO en HBO Max content chief Casey Bloys de verwachtingen. “House of the Dragon is de enige die op dit moment opgenomen wordt. Alle andere bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling. Mensen denken misschien dat we op dit moment 10 series opnemen, maar er is maar één die in 2022 te zien zal zijn. We zullen zien hoe de andere scripts evolueren”, zegt hij aan Variety.

De opnames voor House of the Dragon zijn op dit moment aan de hand in Engeland. Veel wil Bloys daarover niet kwijt, al is hij wel enthousiast over wat hij te zien kreeg. “Het ziet er spectaculair uit”, zei hij. “De cast die showrunner/ Ryan J. Condal en regisseur Migel Sapochnik hebben samengesteld, ziet er goed uit.”

300 jaar voor Game of Thrones

House of the Dragon speelt zich 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. Het vertelt het verhaal burgeroorlog in de familie Targaryen na de dood van hun vader Viserys I. Het bevat ook de andere grote huizen van Westeros, waaronder de Lannisters en Starks, en behandelt de dood van de machtigste draken van de Targaryens.