Deze ‘Game of Thrones’-spin-offs zitten allemaal in de pijplijn

Twee jaar na het einde van Game of Thrones zit er heel wat materiaal in de pijplijn. Hier vind je een overzicht van alle spin-offs waar momenteel sprake van is.

Game of Thrones is dit jaar tien jaar oud. De populairste serie ooit op streamingdienst en zender HBO en misschien wel de populairste serie in het algemeen. De verhalen over Westeros en ver daarbuiten zijn nog niet gedaan. Momenteel zitten er heel spin-offs in productie of zijn de voorbereidingen nog bezig. De volgende zijn al bevestigd of toch zo goed als.

House of the Dragon

Deze spin-off is gebaseerd op George R.R. Martin’s boek uit 2018 ‘Fire & Blood’. Het vertelt het verhaal van de Dance of the Dragons, de burgeroorlog binnen House Targaryen die plaatsvond honderden jaren voor de tijdslijn van Game of Thrones. De oorlog woedt over wie de opvolger van Viserys moet worden als koning van het huis. Kijkers zullen zeker ook de banieren van de andere huizen herkennen als de legers ten oorlog trekken. Casey Bloss, baas bij HBO, bevestigde dat de opnames zijn begonnen in april en dat de afleveringen in 2022 te zien zullen zijn. Bij ons dus op Streamz.

9 Voyages

In maart bevestigde HBO al dat er drie spin-offs in de maak zijn en dat 9 Voyages al het diepst in de productie zit. Het verhaal gaat over Corlys Velaryon, de Sea Snake. Hij zou de grootste zeevaarder in de geschiedenis van de zeven koninkrijken zijn. Steve Toussaint (Prince of Persia) speelt de hoofdrol. Hij speelt ook die rol in House of Dragons. Het wordt nog afwachten of er overlappingen komen. Bruno Heller, maker van The Mentalist zou verantwoordelijk zijn voor deze spin-off.

Princess Nymeria

Deze spin-off, met werktitel 10.000 Ships, volgt Princess Nymeria, die Dorne heeft opgericht, de thuisbasis van House Martell. Ze was zo’n krijger en epische figuur in de geschiedenis dat twee personages uit de originele reeks naar haar zijn genoemd. Sand Snake Nymeria Sand en de reuzenwolf van Arya Stark. Ook van HBO.

The Tales of Dunk and Egg

Genoemd naar de novelles van George R.R. Martin. In deze reeks van HBO volgen we Ser Duncan the Tall (Dunk) en zijn schildknaap Egg. Egg zal uitgroeien tot King Aegon V Targaeryen en het verhaal speelt zich 90 jaar voor de tijdslijn van Game of Thrones af.

Flea Bottom

Nog een prequel die zich afspeelt in Flea Bottom, de krottenwijk van King’s Landing waar de armste mensen van de hoofdstad van Westeros leven. Toen nog niet levend verbrand door Daenerys.

Meer
Lees meer...