‘Game Of Thrones’-schrijver George R.R. Martin scoort vijfjarige deal met HBO

De laatste aflevering van Game Of Thrones dateert al uit 2019. De serie was het grootste prijzenbeest dat HBO ooit gehad heeft en dat is het streamingkanaal ook niet ontgaan. Op dit moment zijn er ideeën rond zes verschillende spin-offs rond het universum van Game Of Thrones. Daarenboven heeft HBO nu een exclusieve vijfjarige deal gesloten met George R. R. Martin, de auteur van de boeken waarop de reeks gebaseerd is.

De meest concrete plannen zijn er rond House Of The Dragon, een reeks die HBO zou lanceren in 2022. Die reeks wordt gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R. R. Martin.

Who Fears Death en Roadmarks

Naar alle waarschijnlijkheid zal de auteur ingeschakeld worden voor de verdere ontwikkeling van deze spin-offs. Daarnaast zal hij ook meewerken aan seriebewerkingen van Who Fears Death (een boek van Nnedi Okorafor) en Roadmarks (een boek van Roger Zelazny). Die projecten lopen al sinds voor de afsluiting van het contract.

Who Fears Death speelt zich af in een postacopalyptisch Afrika waarin we inzoomen op het verhaal van een vrouw die een genocide op haar stam overleeft heeft en kort daarna bevalt van een bijzondere dochter. Ook Roadmarks speelt zich af in een fantasywereld. De roman uit de jaren zeventig draait rond tijdreizen en heeft als centrale idee dat tijd als een snelweg is vanwaar alle tijden en alle mogelijke historische gebeurtenissen toegankelijk zijn.

Boeken

Intussen blijft het ook wachten op het vervolg in de A Song Of Fire And Ice-boekenreeks. George R.R. Martin – die er ondertussen 72 is – werkt al zo lang aan The Winds Of Winter, het zesde deel van de boekenreeks, dat de schrijvers van de televisiebewerking van Game Of Thrones hem hebben ingehaald en zelf een einde aan hun reeks hebben gebreid.

Het meest recente Game Of Thrones-boek tot nu toe verscheen in 2011, intussen heeft Martin nog altijd geen zicht op wanneer zijn zesde boek zou moeten verschijnen. Ook een zevende deel staat nog gepland. Of dit nieuwe contract met HBO die plannen nog verder zal vertragen, is niet duidelijk.

Het contract verbindt George R.R. Martin voor vijf jaar aan HBO en zou in de tientallen miljoenen lopen. Een concreet bedrag is echter niet bekend.

Meer
Lees meer...