George R.R. Martin over ‘The Winds of Winter’: “Honderden pagina’s geschreven in 2020”

Al sinds Game of Thrones voor het eerst op televisie verscheen in 2011, is George R.R. Martin in de weer met het volgende boek in z’n A Song of Ice and Fire-reeks. Daar is ie ook tijdens de lockdown mee bezig geweest. En in die periode is z’n “beste ooit” geweest voor The Winds of Winter. Helaas heeft de schrijver nog geen concrete releasedatum voor het boek bekendgemaakt.

Wie wil weten hoe het gesteld is met Game of Thrones-bedenker George R.R. Martin, kan vaak terecht op z’n blog. Daar publiceert de auteur van alles over z’n leven, zoals z’n gedachten en bezigheden tijdens de coronapandemie.

The Winds of Winter

Eén van de dingen waar GRRM zich de voorbije maanden mee heeft beziggehouden, is het schrijven van z’n nieuwe boek, The Winds of Winter. In augustus al deelde de schrijver via Twitter dat hij “terug in Westeros” was. The Winds of Winter is het zesde boek in de reeks A Song of Ice and Fire, waarop Game of Thrones gebaseerd is.

Fans wachten al sinds 2011 op dat boek. Je leest het goed, het is al 10 jaar geleden dat George R.R. Martin een boek heeft gepubliceerd. En het ziet er niet naar uit dat daar in 2021 verandering in zal komen. Dat blijkt uit de meest recente post op z’n Not a Blog-blog.

Op dreef

“Ik heb honderden pagina’s van The Winds of Winter geschreven in 2020″, staat daar te lezen. “Het is het beste jaar geweest sinds ik aan het boek ben begonnen. Hoezo? Geen idee. Misschien komt het door de isolatie. Of misschien ben ik gewoon op dreef. Dat gebeurt soms.”

“Ik heb wel nog veel werk voor de boeg”, vulde George R.R. Martin zichzelf (jammer genoeg) aan. “Ik moet nog honderden pagina’s schrijven voor ik het boek op een bevredigend einde kan brengen. Da’s waar 2021 voor zal dienen. Hoop ik.”

Geen voorspellingen

Het lijkt er dus op dat we The Winds of Winter dit jaar niet meer moeten verwachten. En dat benadrukt de Game of Thrones-schrijver later in de blog ook nog. “Ik wil niet voorspellen wanneer ik het boek zal afhebben”, klinkt het bij GRRM.

“Telkens ik dat doe, vatten a**holes op het internet dat op als een ‘belofte’. En dan wachten ze geduldig tot ik die ‘deadline’ mis om me af te maken. Het enige dat ik wil zeggen, is dat ik hoopvol ben”, sluit George R.R. Martin af. Ongeduldige fans zullen dus nog wat langer op de tanden moeten bijten.

Meer
Lees meer...