George R.R. Martin spreekt over releasedatum en inhoud nieuw boek ‘The Winds of Winter’

George R.R. Martin Game of Thrones
epa

De televisieserie Game of Thrones mag dan al afgelopen zijn, de boekenreeks is dat nog lang niet. Gelukkig is er daarover wel goed nieuws want schrijver George R.R. Martin heeft van de lockdown gebruikgemaakt om door te schrijven. Dat wil wel niet zeggen dat het volgende boek The Winds of Winter snel zal klaar zijn. Daarvoor is het nog wachten tot 2021.

De boekenreeks A Song of Ice and Fire van George R.R. Martin vormt de basis voor de succesvolle HBO-serie Game of Thrones. Het geduld van de fans van de boeken wordt jammer genoeg al enige tijd op de proef gesteld. A Dance with Dragons, het vijfde boek van de reeks, dateert namelijk al van 2011.

2021 in plaats van 2020

George R.R. Martin liet in het verleden al meermaals ontvallen dat hij zich niet laat opjagen bij het schrijven van een boek. Het was dan ook verrassend toen hij zich een jaar geleden ineens een nogal strenge deadline opgelegd. “Als The Winds of Winter niet af is tegen af is op de beroemde Worldcon beurs in Nieuw-Zeeland op 29 juli 2020 mag je mij opsluiten”, zei hij toen.

Ondertussen is al duidelijk geworden dat die deadline niet zal lukken. Net als de beurs zelf heeft Martin zijn deadline met een jaar verlengd. “Ik vond het zeer jammer dat Worldcon in Nieuw-Zeeland niet kon doorgaan dit jaar en ik mijn geplande reis naar Wellington moest afgelasten. Volgend jaar hoop ik wel langs te komen, als het coronavirus voorbij is en The Winds of Winter af is”, schrijft hij op zijn blog.

Bekende personages

Ondanks het verleggen van zijn deadline klinkt George R.R. Martin enthousiast. “Ik schrijf elke dag vele uren aan The Winds of Winter en maak veel vorderingen. Ik heb gisteren een nieuw hoofdstuk afgerond, een ander drie dagen geleden en nog een ander vorige week”, legt hij uit. “Maar dat betekent niet dat het boek morgen klaar is of volgende week al verschijnt. Het wordt een enorm dik boek en ik heb nog een lange weg te gaan”. Het vijfde boek A Dance with Dragons was met 1.056 pagina’s tot nu toe het dikste in de reeks, maar de opvolger lijkt dus nog dikker te worden.

In zijn blog gaf ‘GRRM’ ook een kleine hint over de inhoud van The Winds of Winter. “Ik ben recent op bezoek geweest in Westeros bij Cersei, Asha (Yara Greyjoy uit de reeks, red.), Tyrion, Ser Barristan en Areo Hotah. Volgende week ga ik naar Braavos”, schrijft hij mysterieus.

Gesponsorde artikelen