‘Winds of Winter’ van George R.R. Martin maakt na 8 jaar zijn releasedatum bekend

WESTWOOD, CALIFORNIA – MAY 08: George R.R. Martin attends the LA Special Screening Of Fox Searchlight Pictures’ “Tolkien” at Regency Village Theatre on May 08, 2019 in Westwood, California. (Photo by Jon Kopaloff/FilmMagic)

Al 23 jaar lang schrijft George R.R. Martin voor de zeer geliefde serie Game of Thrones. Ondertussen is hij aan zijn zesde novel, Winds of Winter, bezig en onthult hij met een krop in de keel de releasedatum. Wat allemaal begon bij een uitgelopen lunch eindigt 23 jaar later in een succesvolle serie en boekenreeks.

De toch wel legendarische Game of Thrones-serie is sinds vorige week afgelopen, maar R.R. Martin heeft met zijn boekenreeks nog steeds twee novels in petto. De voorlaatste novel, Winds of Winter, zal je kunnen lezen vanaf eind juli 2020.

A Song of Ice and Fire

A Dance With Dragons is de vijfde en tot nu toe laatste novel die R.R. Martin uitbracht van zijn boekenreeks A Song of Ice and Fire. Ondertussen zijn we acht jaar verder en heeft zijn voorlaatste novel bijna de eindmeet bereikt. Al deze jaren nam de auteur zijn tijd om van dit boek een meesterwerk te maken net zoals zijn vorige succesvolle stuks. En eindelijk is het zover, George onthult de datum van het langverwachte Winds of Winter.

s Nachts opstaan, bij het ontbijt of na een seizoensbinge: zo keek Vlaanderen naar de Game of Thrones-finale.

Winds of Winter

Om George aan te moedigen zijn voorlaatste novel af te werken, publiceerde de luchtvaartmaatschappij Air New Zealand een advertorial waarin zij de auteur vragen een bezoekje aan Nieuw-Zeeland te brengen. Ze noemen dit land de perfecte locatie om hem te helpen ontspannen. Hieronder kan je het met eigen ogen bekijken:

Youtube

“Nieuw-Zeeland is verantwoordelijk voor de beste ideeën die Australië ooit heeft gehad.” Dat is één van de argumenten die Air New Zealand aanhaalt in hun advertorial. R.R. Martin reageerde positief op dit duwtje in de rug en publiceerde dat in de vorm van een blogbericht op zijn website.

George R.R. Martin

In zijn blogbericht belooft George Martin dat hij volgend jaar zijn voeten aan land zal zetten in het inspirerende Nieuw-Zeeland. En dat tijdens de World Science Fiction Convention op 29 juli 2020. In zijn belofte maakt hij een nogal grappige opmerking: “Als ik mijn zesde novel Winds of Winter niet in handen heb zodra ik aankom in Nieuw-Zeeland voor de Worldcon, dan heb je mijn toestemming zwart op wit geschreven om me op te sluiten in een kleine ruimte op White Island, volledig omgeven door zwavelzuur in de plaats van water.”

De laatste Game of Thrones levert een winnaar en dat beloofde bitterzoete einde af (SPOILERS).

A Dream of Spring

Na Winds of Winter volgt R.R. Martin zijn laatste novel, A Dream of Spring, en meteen ook het laatste stukje Game of Thrones dat nog in de running is. Negen jaar lang vormde het schrijven van deze boekenreeks George R.R. Martin zijn leven. Een belangrijke en tegelijkertijd ook interessante periode in de auteur zijn leven en dat laat hij ook uitschijnen in een toch wel emotioneel bericht dat heel duidelijk recht vanuit het hart komt.

Gesponsorde artikelen