‘Game of Thrones’-componist Ramin Djawadi maakt ook de muziek voor prequel ‘House of the Dragon’

Game of Thrones krijgt binnenkort z’n eerste spin-off. Maar aan die serie werken heel weinig mensen die ook aan de originele reeks verbonden waren. Gelukkig voor de fans van de muziek in de reeks, behoort Ramin Djawadi niet tot die groep. De componist zal namelijk ook de muziek voor House of the Dragon maken.

Game of Thrones is wereldberoemd geworden om verschillende redenen. Eén daarvan was de indrukwekkende instrumentale (en toch meezingbare) intro. Die is van de hand van de Duits-Iraanse componist Ramin Djawadi. En hij zal ook de muziek voor de aankomende Game of Thrones-prequel House of the Dragon maken.

House of the Dragon

Er zijn maar héél weinig mensen die zowel aan Game of Thrones als aan House of the Dragon zullen werken. Naast Djawadi keert voorlopig enkel Miguel Sapochnik terug voor de prequel van de legendarische reeks.

Hij regisseerde onder andere de afleveringen ‘The Long Night’ (met de Battle of Winterfell) en ‘The Bells’ uit het laatste seizoen van Game of Thrones. Sapocknik wordt ook showrunner, samen met Ryan Condal.

Ramin Djawadi

Componist Ramin Djawadi heeft de wereld veroverd met z’n muziek voor Game of Thrones. Maar dat was helemaal niet de eerste (bekende) serie waarvoor de Duitser de soundtrack heeft gemaakt. Hij heeft een palmares opgebouwd om ‘U’ tegen te zeggen. En daar heeft ie ook al verschillende prijzen voor gewonnen.

Djawadi schreef onder andere muziek voor de legendarische series Prison Break en Westworld. Voor z’n werk voor dat laatste werd ie genomineerd voor twee Emmy Awards. Voor z’n muziek in Game of Thrones won hij ook twee keer zo’n award. Het ging om z’n soundtrack voor het zevende en achtste seizoen van de HBO-reeks.

De componist schreef ook muziek voor verschillende films. Het gaat dan onder andere om de Marvel-film Iron Man. Daarnaast staat de naam van Ramin Djawadi ook te lezen naast die van Hans Zimmer op de soundtrack van Batman Begins. De twee werkten ook samen aan de muziek voor Thunderbirds.

Meer
Lees meer...