Left Right
scrollTop top

Iron Man/Tony Stark komt mogelijk terug in nieuwe Marvel-films


Iron Man Tony Stark Marvel
© Marvel

De kans bestaat dat Tony Stark of Iron Man in de toekomst opnieuw een rol zal spelen in het Marvel Cinematic Universe. Nochtans stierf het populaire personage vorig jaar tijdens Avenger: Endgame. Marvel Studios zou namelijk plannen hebben om een nieuwe filmreeks te maken rond Marvel’s Illuminati, waarbij Tony Stark een belangrijke rol speelt.

The Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe (MCU) begon in 2008 met Iron Man en The Incredible Hulk en eindigde vorig jaar met Avengers: Endgame en kort daarna Spider-Man: Far From Home. Een van de pijnlijkste momenten uit deze 23 films is ongetwijfeld het heroïsche overlijden van Iron Man. Dat betekende meteen ook het einde van Robert Downey Jr. als Tony Stark.

Volgens de website The Illuminerdi is dat echter niet het definitieve eind van Tony Stark in het Marvel Cinematic Universe. Zij vernamen dat Marvel Studios bezig is met de ontwikkeling van een nieuw project op basis van Marvel’s Illuminati. Kevin Feige, COO van Marvel, zou alvast bij het project betrokken zijn.

Marvel’s Illuminati

De Illuminati zijn in 2005 geïntroduceerd in Marvel Comics. Het is een groep met zes leden die achter de schermen grote rampen proberen te voorkomen. Een van die leden in Tony Stark. Hij vertegenwoordigt het type superhelden, zoals de Avengers, die samenwerken met de overheid.

Andere bekende leden zijn Doctor Strange, als vertegenwoordiger van de mystieke kant van het Marvel Universum, Charles Xavier, die de mutants vertegenwoordigt, en Mr. Fantastic/Reed Richards, als vertegenwoordiger van superhelden die samenwerken met wetenschappers. De andere leden van de Illuminati – Namor en Black Bolt – zagen we nog niet in de recente films verschijnen.

Wanneer?

De ontwikkeling van de nieuwe filmreeks zit nog maar in de absolute beginfase. Het is zelfs helemaal nog niet zeker of het nieuwe project er ook effectief komt. In de nabije toekomst begint MCU aan Phase 4, met onder ander Black Widow, Thor: Love and Thunder en Spider-Man 3. Veel van die films zijn door de coronacrisis uitgesteld. De Marvel’s Illuminati zullen ten vroegste in Phase 5 geïntroduceerd worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
 • Aantal
  doden
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  684.256
 • Aantal
  doden
  20.572