‘Black Widow’-regisseur legt uit waarom Natasha Romanoff geen begrafenis kreeg in ‘Avengers: Endgame’

Black Widow zou normaal al in de bioscoop moeten verschenen zijn, maar door de coronacrisis is de release van de film uitgesteld tot oktober. Die datum komt toch steeds dichterbij, en dus raakt steeds meer over de film bekend.

Informatie over een nieuwe film als Black Widow, betekent ook: meer informatie over eerdere Marvel-films. En die heeft regisseur Cate Shortland tijdens een interview met entertainmentwebsite Empire gegeven. Het onderwerp? De dood van Natasha Romanoff in Avengers: Endgame en het ontbreken van een begrafenis.

“Gepast einde voor haar”

https://www.youtube.com/watch?v=Sjt512sUkt4&

“In Endgame waren fans teleurgesteld dat Natasha geen begrafenis heeft gekregen”, klonk het. “Maar Scarlett (Johansson, red.) vertelde me dat Natasha helemaal geen begrafenis zou gewild hebben.”

De reden? “Da’s te persoonlijk, en bovendien weten mensen niet zo goed wie ze precies is. Dus wat we in die film gedaan hebben, is een einde kiezen waarin te zien is hoe de personages rouwen, in plaats van het publiekelijk open te smeren. Ik denk dat dat een gepast einde voor haar is.”

Eerste familie

Black Widow speelt zich af tussen de gebeurtenissen in Captain America: Civil War en die in Avengers: Infinity War. Op dat moment leeft Natasha Romanoff dus nog. In Black Widow denkt de voormalige Russische spionne terug aan haar verleden.

De film zal ook enkele nieuwe, belangrijke Marvel-personages voorstellen. Het gaat onder andere om David Harbour als Alexei Shostakov/Red Guardian, Florence Pugh als Yelena Belova en Rachel Weisz als Melina. Zij zijn namelijk de eerste familie van Natasha Romanoff/Black Widow.

Black Widow verschijnt in de Belgische cinemazalen op 28 oktober.

Meer
Lees meer...