De fans hebben er lang op moeten wachten, maar er komt nog meer Marvel-content, véél meer

Hoe zit het nu met Black Widow? Komt er een Black Panther 2 nu Chadwick Boseman overleden is? En gaat Disney ook werk maken van Marvel-series? Disney verschafte antwoorden op al die vragen tijdens hun indrukwekkende Disney Investor Day.

Ook hier beginnen we met wat al bekend was: op 15 januari lanceert Disney+ WandaVision, hun eerste Marvel-reeks sinds de lancering van het platform. De serie draait rond Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen) en Vision (Paul Bettany). We kennen de twee al van een plaats in de achtergrond van verschillende X-Men- en Avenger-films, maar nu krijgen ze voor het eerst ook hun eigen serie. WandaVision had eigenlijk al dit jaar moeten verschijnen, maar alle maatregelen rond het coronavirus verhinderden dat.

Meteen daarna, op 19 maart al, verschijnt al de volgende reeks. Het langverwachte The Falcon And The Winter Soldier. In de eerste trailer zien we hoe het schild van Captain America wordt overgedragen aan Sam Wilson (Falcon) en Bucky James (The Winter Soldier).

Nog eens meteen daarna, in mei, is het de beurt aan Loki. In de trailer zien we hoe Loki uit Avengers: Endgame wist te ontkomen en hoe hij vervolgens in de handen valt van de TVA, de Time Variance Authority. Het valt dus te verwachten dat in de serie verschillende tijdlijnen en universums door elkaar zullen lopen. Heeft er iemand al een cursus MCU klaar?

Hawkeye is ook één van de personages uit het MCU die tot nu toe nogal onderbelicht is geweest. Ook hij, gespeeld door Jeremy Renner, krijgt volgend jaar zijn eigen serie. Ook She-Hulk is één van de nieuwe series waar momenteel aan gewerkt wordt. De titelrol wordt gespeeld door Tatiana Maslany. Tim Roth en Mark Ruffalo (die The Hulk speelt in het MCU) zullen eveneens in de serie te zien zijn.

Moon Knight is nog een Marvel-serie waar we naar uitkijken, al was het maar omdat Oscar Isaac de titelrol speelt. Wanneer deze serie zal verschijnen is nog onduidelijk. In de serie Secret Invasion zullen we Samuel L. Jackson (Nick Fury) en Ben Mendelsohn zien terugkeren. Don Cheadle keert dan weer terug als James Rhodes in de nieuwe reeks Armor Wars. Daarin zien we de grootste angst van Tony Stark: wat als technologie in de verkeerde handen valt? Uitvindster Riri Williams wordt in Ironheart dan weer gestalte gegeven door Dominque Thorne.

In de zomer van 2021 verschijnt met WHAT IF…?, een ietwat andere reeks. Het gaat om een geanimeerde reeks die telkens een bekend verhaal neemt en daar één element in verandert om te zien wat de gevolgen zouden zijn. De verhalen zijn gebaseerd op de alternative history-comics die voor het eerst verschenen in 1977.

Eind 2021 verschijnt vervolgens Ms. Marvel. Dat wordt een bijzondere reeks voor ons Belgen, want de regie van deze reeks in in handen van niemand minder dan Adil El Arbi en Billal Fallah. De reeks draait rond Kamala Khan, het eerste islamitische hoofdpersonage van Marvel en is één van de nieuwere personages uit het MCU. Iman Vellani speelt het titelpersonage, een tiener die op zoek is naar haar eigen identiteit.

Black Widow behoudt zijn bioscooprelease

Opmerkelijk en onverwacht is dat Black Widow, de volgende film in het MCU, zijn bioscooprelease van 7 mei 2021 behoudt. De laatste tijd gonsde het van de geruchten dat Disney deze film rechtstreeks op hun platform zouden laten debuteren, maar daar is voorlopig dus geen sprake van.

Op 9 juli verschijnt Shang-Chi And The Legend Of The Ten Rings, het eerste deel van het MCU waarbij de cast bijna uitsluitend uit Aziatische acteurs zal bestaan. Awkwafina speelt in deze film één van de hoofdrollen. Op 25 maart 2022 debuteert Doctor Strange In The Multiverse Of Madness. Die film, geregisseerd door Sam Raimi, zal de brug zijn tussen WandaVision en de volgende Spider-Man film.

Op 6 mei 2022 verschijnt Thor: Love And Thunder. Oscarwinnaar Christian Bale werd vannacht aangekondigd als nieuwe aanwinst in de cast. Hij vervoegt onder andere Natalie Portman, Taika Waititi, Chris Hemsworth (Thor zelf), Chris Pratt en Tessa Thompson.

Daarna is het de beurt aan Black Panther 2. Disney maakte officieel bekend dat ze de overleden titelacteur Chadwick Boseman, die dit jaar overleed aan kanker, niet zullen vervangen. In de nieuwe film met releasedatum 8 juli 2022 zullen de andere personages die geïntroduceerd werden in de eerste film meer gevolgd en uitgewerkt worden. In november 2022 keert Brie Larsson eindelijk terug als Captain Marvel in Captain Marvel 2.

Ook is er een nieuwe Blade-film op komst, met Mahershala Ali in de rol van het titelpersonage en is bekend gemaakt dat Fantastic Four deel zullen gaan uitmaken van het MCU. Hun eerste film binnen het universum is onderweg. Tot slot is ook nog de titel bekend gemaakt van de derde film in de Ant-Man-reeks. Wanneer Ant-Man And The Wasp: Quantumania zal verschijnen is nog niet bekend.

Volgend jaar gaan we ook kunnen kennismaken met The Eternals, een nieuw superheldenteam onder leiding van Angelina Jolie. Andere rollen in de superheldenfilm zijn voor Richard Madden, Salma Hayek, Kumail Nanjiani en Brian Tyree Henry. Nog opvallend: regisseur van dienst is Chloë Zhao die eerder al het magnifieke The Rider (2017) maakte en dit jaar naar alle verwachting één van de favorieten zal zijn bij de Oscars met Nomadland. Release voor Eternals staat momenteel op 5 november 2021.

James Gunn is ook één van de opvallende namen in het rijtje. De regisseur van de eerste twee Guardians Of The Galaxy-films werd in 2018 ontslagen door de studio nadat een aantal oude tweets van hem opdoken waarin hij nogal bedenkelijke dingen postte over onderwerpen als verkrachting en pedofilie. Eén en ander lijkt nu te zijn uitgepraat, want voor eind 2022 is een Holiday Special rond de Guardians aangekondigd, met regie door James Gunn. Daarnaast zal ook nog een serie volgen rond Groot, I Am Groot getiteld. Ook zal hij nog het derde volume van Guardians Of The Galaxy regisseren dat ook gepland staat voor release in 2021.

Meer
Lees meer...