Marvel vervangt Chadwick Boseman niet in ‘Black Panther 2’

Marvel-fans keken vol spanning uit naar wat de studio met het vervolg op Black Panther zou doen. In de film speelt de in augustus overleden acteur Chadwick Boseman namelijk de hoofdrol. Hem waardig vervangen zou aartsmoeilijk zijn, en dus heeft Marvel er nu voor gekozen om dat gewoon niet te doen.

Tijdens de ellenlange reeks aankondigingen van Disney kon uiteraard Black Panther 2 niet ontbreken. Daarover moesten namelijk heel wat belangrijke beslissingen genomen worden. De eerste film, uit 2018, was een gigantisch succes. En dat kwam onder andere door de indrukwekkende acteerprestaties van hoofdrolspeler Chadwick Boseman (T’Challa/Black Panther).

Chadwick Boseman

Boseman overleed afgelopen augustus. Hij vocht al jaren tegen kanker, maar niemand van z’n collega’s wist daar iets van af. Dat maakt z’n prestatie nog veel opvallender. Z’n overlijden heeft de hele wereld geraakt. De tweet van z’n familie die het nieuws bekendmaakte, was zelfs de populairste van heel 2020.

Dat het voor Marvel een moeilijke opdracht zou worden om van Black Panther 2 een even groot succes te maken als van de eerste film, is een understatement. Fans waren het er al lang over eens: Black Panther zonder Chadwick Boseman is geen Black Panther.

Black Panther 2

Marvel stak onmiddellijk de koppen samen om te kijken hoe Black Panther 2 er dan zou moeten uitzien. De studio (die deel uitmaakt van Disney) maakte vorige maand al bekend dat Chadwick Boseman in elk geval niet digitaal in de film te zien zou zijn.

En nu blijkt dat ze bij Marvel ook geen plannen hebben om de acteur te vervangen. “Black Panther 2, de verschijnt op 8 juli 2022, wordt geschreven en geregisseerd door Ryan Coogler”, verscheen op de Twitter-pagina van Disney.

“Als eerbetoon aan Chadwick Boseman en z’n vertolking van T’Challa, heeft Marvel beslist om het personage niet te hercasten, maar om Wakanda en de vele personages uit de eerste film verder uit te werken.”

Black Panther 2 verschijnt op 8 juli 2022.

Meer
Lees meer...