Chadwick Boseman zal niet digitaal te zien zijn in ‘Black Panther 2’

Er waren geruchten dat Chadwick Boseman, die in augustus overleed, toch nog te zien zou zijn in het vervolg van Black Panther. Maar Marvel ontkent die geruchten nu. “Er is maar één Chadwick en hij is er niet meer”, zo klinkt het.

Acteur Chadwick Boseman overleed op 28 augustus 2020 aan de gevolgen van kanker. De acteur kreeg in 2016 te horen dat hij leed aan darmkanker, maar maakte dat nooit publiek bekend. Hij werd 43 jaar oud.

Black Panther

Fans van Marvel kennen Chadwick Boseman uiteraard als T’Challa of Black Panther. Hij speelde die rol sinds 2016 en was voor het eerst te zien in die rol in Captain America: Civil War. Later verscheen hij ook als Black Panther in de films Black PantherAvengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

In 2022 staat het vervolg op Black Panther gepland. De laatste weken deden er geruchten de ronde dat Chadwick Boseman postuum in die film zou verschijnen als een digitale versie van zichzelf. Maar die geruchten worden nu door Marvel zelf de kop ingedrukt.

“Er is maar één Chadwick”

Marvel producer Victoria Alonso legde in een interview met het Argentijnse Clarin uit dat het nooit hun idee was om een digitale versie van Chadwick Boseman te laten opdraven in de film. “Nee, er is maar één Chadwick en hij is er niet meer. Onze koning is jammer genoeg gestorven in de echte wereld, niet enkel in fictie.”

Over Black Panther 2 kan ze nog niet veel lossen aangezien er nog niet veel geweten is over het verhaal. “We nemen onze tijd om te kijken hoe we kunnen terugkeren naar dit verhaal en wat we kunnen doen om dit hoofdstuk te eren. Wat gebeurd is was zo onverwacht, zo pijnlijk, zo vreselijk. We moeten voorzichtig nadenken over wat we gaan doen en hoe we dat gaan doen. En denken hoe we hem gaan eren in de franchise.”

Meer
Lees meer...