Marvel geeft ‘Black Panther’ nieuwe intro als eerbetoon aan Chadwick Boseman

Wie op Disney+ naar de Marvelfilm Black Panther wil kijken, zal merken dat de film een nieuwe intro heeft gekregen. Die intro staat volledig in het teken van Chadwick Boseman, de acteur die de rol van Black Panther/T’Challa speelt in de film.

Eind augustus overleed Chadwick Boseman aan de gevolgen van kanker. De acteur was normaal op 29 november 44 jaar oud geworden. Om zijn verjaardag niet onopgemerkt te laten voorbijgaan, heeft Marvel de acteur een nieuw eerbetoon gegeven.

Black Panther

Chadwick Boseman speelde de hoofdrol als Black Panther in de gelijknamige film van Marvel. Van die film komt er nog een vervolg, waarbij het nog niet duidelijk is wat er met het personage gaat gebeuren.

Sinds 29 november heeft die film een nieuwe intro op de streamingdienst Disney+ waar hij te bekijken is. Die intro staat nu volledig in het teken van Chadwick Boseman en vormt zo opnieuw een eerbetoon aan de acteur. Eind augustus overleed Boseman aan de gevolgen van darmkanker. Hij had nooit publiek bekendgemaakt dat hij leed aan de ziekte. Daardoor kwam het overlijden van de acteur als een shock voor vele fans.

Bekijk hier de nieuwe intro van Black Panther:

Eerbetoon in Disneyland

Het is al het tweede eerbetoon dat Chadwick Boseman krijgt van Disney. Zo prijkt er nu ook een enorme muurschildering door de artiest Nikkolas Smith in Disneyland in Californië. Op de muurschildering is de acteur te zien samen met een kind. Het is een verwijzing naar de grote impact die Chadwick Boseman had op het leven van jonge (zwarte) kinderen. Hij toonde hen dat ook zij een superheld konden worden.

Verder verscheen er ook een tribute voor Chadwick Boseman op het YouTubekanaal van Marvel. In de video komen verschillende acteurs en crewleden van Marvel aan het woord. Ze spreken vol lof over de acteur die naast een ster op het scherm ook een warme persoon was naast het scherm.

Meer
Lees meer...