Left Right
scrollTop top

Chadwick Boseman krijgt eigen muurschildering in Disneyland


Chadwick Boseman
© Isopix

Disneyland Californië heeft een nieuwe muurschildering onthuld die een eerbetoon is aan de acteur Chadwick Boseman, die enkele weken geleden overleed. Hoewel Disneyland Californië op dit moment gesloten is voor het publiek, is de muurschildering wel al te bekijken.

Acteur Chadwick Boseman overleed op 28 augustus 2020 aan de gevolgen van kanker. De acteur kreeg in 2016 te horen dat hij leed aan darmkanker, maar maakte dat nooit publiek bekend. Hij werd 43 jaar oud.

Chadwick Boseman

Fans van Marvel kennen Chadwick Boseman uiteraard als T’Challa of Black Panther. Hij speelde die rol sinds 2016 en was voor het eerst te zien in die rol in Captain America: Civil War. Later verscheen hij ook als Black Panther in de films Black Panther, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Marvel is een onderdeel van Disney, dus wil de studio hem ook op gepaste wijze herdenken. Daarom heeft Chadwick Boseman nu zijn eigen muurschildering gekregen in Disneyland Californië. Op de muurschildering doet Chadwick Boseman de bekende ‘Wakanda Forever‘-pose. Naast hem zit een klein jongetje met een Black Panther-masker. Dat is een verwijzing naar de vele jonge (zwarte) kinderen die opkeken naar de acteur en hem zagen als een voorbeeld. Disney onthulde de muurschildering vanmorgen en liet daarbij weten: “Wij zijn vereerd om King Chad, een eerbetoon aan onze geliefde Black Panther-held Chadwick Boseman, te onthullen. Onze dank gaat uit naar conceptartiest en voormalige Disney Imagineer Nikkolas Smith om zijn geïnspireerde eerbetoon aan Chadwicks leven en erfenis te delen.”

Nikkolas Smith

De muurschildering werd dus gemaakt door de artiest Nikkolas Smith, die tot voor kort voor Disney werkte. Hij deelde foto’s van zijn werk op Instagram met de volgende boodschap. “Deze is speciaal voor mij. Mijn King Chad-eerbetoon is nuop een muur te zien in Downtown Disney. Daarmee is de cirkel rond voor mij, want de laatste twee projecten waaraan ik deze zomer als Disney Imagineer meewerkte waren het kinderziekenhuis-project en de Avengers Campus.”

Hij legt ook de speciale betekenis van zijn werk uit. “Voor miljoenen kinderen was T’Challa een legende die groter was dan het leven en er was niemand geschikter om die schoenen te vullen dan Chadwick Boseman. Ik ben zo dankbaar dat ik de kans heb gekregen om het leven en het doel van Chadwick op deze manier te eren. Ik ben dankbaar voor de Disneyfamilie voor de steun tijdens mijn carrière als artiest.”

De muurschildering is te vinden in Downtown Disney, het winkelgedeelte van het park, waarvoor je geen ticket nodig hebt. Dat gedeelte is op dit moment ook geopend. Het echte pretpark in Californië is gesloten door de uitbraak van het coronavirus. Het is nog niet duidelijk of er ook in de andere Disneyparken gelijkaardige muurschilderingen komen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update