Prequel ‘House of the Dragon’ plant opnames op andere locaties dan ‘Game of Thrones’

De opnames van House of the Dragon gaan begin volgend jaar van start. De prequel van Game of Thrones speelt zich zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in de legendarische serie af. Het is dan ook logisch dat HBO niet allemaal dezelfde uitzichten en locaties zal kunnen gebruiken. Dat zal ook niet het geval zijn, want de opnames voor House of the Dragon vinden plaats op andere locaties.

Eind vorige maand kregen we nog te horen dat de Game of Thrones-prequel volledig op schema zit voor een release in 2022. Die informatie lijkt inderdaad te kloppen. Want sindsdien is het eerste hoofdpersonage uit House of The Dragon gecast, en nu heeft de serie ook een studio voor z’n opnames gevonden.

Engeland

De opnames van House of the Dragon zullen niet op dezelfde locaties plaatsvinden als die van Game of Thrones. Dat heeft fansite Winter Is Coming ontdekt. HBO heeft dat nieuws ondertussen ook bevestigd. De studio die voor Game of Thrones gebruikt werd, ligt in Noord-Ierland. Die voor House of the Dragon in Engeland, bij Londen.

Heel wat opnames voor de serie zullen uiteraard in open lucht gebeuren. Daarvoor is Engeland iets aangenamer dan Noord-Ierland. Over het algemeen is het er iets warmer, droger en ook zonniger. Da’s fijn, want tijdens verschillende opnamedagen van Game of Thrones regende het pijpenstelen.

De opnames van House of the Dragon zullen plaatsvinden in de Leavesden Studios in Watford. Daar is onder andere ook de Harry Potter-reeks opgenomen. Momenteel zijn de opnames van The Batman er aan de gang. Game of Thrones is natuurlijk niet enkel in Noord-Ierland gefilmd. Dat gebeurde ook in Kroatië, Spanje, Marokko, Malta en IJsland.

House of the Dragon

House of the Dragon vertelt het verhaal van het huis Targaryen. De serie speelt zich af zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. De prequel is gebaseerd op Fire and Blood van George R.R. Martin en Paddy Considine (The Outsider, Peaky Blinders) zal koning Viserys I Targaryen vertolken.

De opnames voor de nieuwe reeks gaan normaal begin volgend jaar van start. In totaal bestelde HBO 10 afleveringen. Op die manier zou House of the Dragon in 2022 moeten kunnen verschijnen.

Meer
Lees meer...