Maakt HBO Max een Dumbledore-spin-off met Jude Law in de hoofdrol?

De derde Fantastic Beasts-film is nog volop in productie, en toch is er nu al sprake van om de franchise nog verder uit te breiden. Het gerucht doet namelijk de ronde dat HBO Max binnenkort een spin-offserie over Dumbledore in het leven zal roepen. Daarin krijgen we hoogstwaarschijnlijk opnieuw Jude Law aan het werk te zien als de legendarische tovenaar.

Harry Potter-fans hebben Jude Law voorlopig enkel kunnen bewonderen in Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Daarin was de ondertussen 47-jarige acteur voor het eerst te zien als een jonge Albus Dumbledore (of in het Nederlands: Perkamentus).

Meer Dumbledore

Maar het ziet ernaar uit dat het allesbehalve de laatste keer zal zijn dat de acteur de rol op zich neemt. Eén keer is alvast zeker: de derde Fantastic Beasts-film is volop in productie, en daarin kruipt Jude Law opnieuw in de huid van de legendarische tovenaar.

Bovendien is de kans heel groot dat het personage (een jonge Albus Dumbledore) daarna z’n eigen serie krijgt. Het gonst namelijk van de geruchten over een spin-off over de tovenaar, die naar HBO Max zou trekken.

Officieel is dat nieuws nog niet, maar volgens entertainmentwebsite We Got This Covered hebben de bronnen die nu met het nieuws kwamen al vaker gelijk gehad. De spin-off zou in ontwikkeling zijn bij Warner Bros., dat ook de Harry Potter– en Fantastic Beasts-franchises uitwerkte.

Relatie met Grindelwald

Volgens dezelfde bronnen zou de nieuwe reeks zich afspelen tussen de gebeurtenissen in de Fantastic Beasts-films en die uit de Harry Potter-reeks. We krijgen dus opnieuw een jonge Albus Dumbledore te zien.

Dat wil ook zeggen dat we waarschijnlijk meer te weten zullen komen over z’n relatie met z’n uiteindelijke aartsrivaal Gellert Grindelwald (in de tweede Fantastic Beasts-film gespeeld door Johnny Depp). Of ook hij in de reeks te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Meer
Lees meer...