Eddie Redmayne bevestigt: opnames ‘Fantastic Beasts 3’ zijn bezig

Goed nieuws voor wie al sinds 2018 uitkijkt naar de derde film in de Fantastic Beasts-reeks. Want na heel wat uitstel, zijn de opnames van de film eindelijk begonnen. Dat heeft hoofdrolspeler Eddie Redmayne tijdens een interview laten weten.

De hele Harry Potter-wereld stond op z’n kop toen in 2016 de prequel Fantastic Beasts and Where to Find Them verscheen. De film met Eddie Redmayne in de hoofdrol was een gigantisch succes die de tovenaarsfranchise nieuw leven inblies.

Kritiek en vertraging

Dat er een tweede Fantastic Beasts zou komen, was dan ook geen al te grote verrassing. Al was de manier waarop die ontvangen werd dat net wel. The Crimes of Grindelwald werd maar héél matig onthaald, en kreeg ook heel wat kritiek.

Waarschijnlijk is dat de reden waarom de derde film in de reeks (die uiteindelijk 5 films zou moeten tellen) zoveel vertraging heeft opgelopen. Eerst werden opnames uitgesteld om het script helemaal in orde te brengen, en daarna gooide het coronavirus roet in het eten.

Coronamaatregelen op de set

Maar ondertussen zijn de opnames voor de derde Fantastic Beasts-film al twee weken aan de gang. Dat heeft hoofdrolspeler Eddie Redmayne verteld tijdens een interview met Cinema Blend. Hij en de rest van de cast (onder andere Johnny Depp, Jude Law, Ezra Miller en Katherine Waterston) verzamelden op de set in Londen.

Op die set gelden heel wat nieuwe regels om de verspreiding van het coronavirus te beperken. En da’s aanpassen, vertelde Redmayne. “Het is een hele nieuwe versie van normaal. Vaak testen, maskers … En ik vroeg me af of die maskers de creativiteit zouden aantasten.”

“Misschien was dat een beetje dom van me, maar ik dacht, hebben we als mensen geen interactie nodig om een vonk te voelen? Maar wat me geruststelt, is dat het een ander proces is, maar het voelt nog steeds bruisend en iedereen geeft het beste van zichzelf.”

Meer
Lees meer...