Johnny Depp vraagt rechtbank lasterproces uit te stellen om ‘Fantastic Beasts 3’ te kunnen filmen

Johnny Depp heeft een document ingediend bij de rechtbank van Fairfax County in Virginia in de Verenigde Staten om het lasterproces tegen zijn ex-vrouw Amber Heard te laten uitstellen. Op die manier wil de acteur vermijden dat het proces overlapt met de opnames van Fantastic Beasts 3.

Het proces van Johnny Depp tegen Amber Heard gaat over een opiniestuk dat zij schreef in de Washington Post. Dat kreeg als titel ‘Ik sprak me uit tegen seksueel geweld – en zag de woede van onze cultuur onder ogen. Dat moet veranderen’. Heard vernoemde in het artikel nergens rechtstreeks haar ex, maar volgens de wet van de staat Virginia is dat niet nodig om een klacht in te dienen wegens laster.

Opnames in Londen

Dat proces staat momenteel gepland van 11 tot en met 28 januari 2021. Warner Bros. heeft echter de opnames voor de derde film van Fantastic Beasts in Londen gepland van oktober 2010 tot eind februari 2021. Daarom heeft Depp gevraagd om de zitting uit te stellen tot een periode tussen maart en juni 2021.

“Toen de rechtbank de huidige datum van het proces in deze zaak vastlegde, begreep de heer Depp dat Warner Bros. van plan was om Fantastic Beasts 3 lang voor 11 januari 2021 in Londen te filmen”, klinkt het op de aanvraag van de entourage van Johnny Depp via Variety.

Coronavirus

“Covid-19 verstoorde de plannen van de studio en veroorzaakte herhaaldelijk uitstel. Nu de omstandigheden in Londen enigszins zijn verbeterd, heeft Warner Bros. een opnameschema opgesteld dat in strijd is met de datum van het proces.”

“Dhr. Depp zou mogelijk aansprakelijk worden gesteld voor contractbreuk als hij niet zou voldoen aan het contractueel voorgeschreven schema van Warner Bros.. Hoewel meneer Depp graag naar een proces wil gaan, wordt hij geconfronteerd met een onhoudbare situatie waarover hij geen controle heeft”, valt er verder te lezen. Op 11 september wordt een beslissing genomen over het eventuele uitstel.

Meer
Lees meer...