Nieuw spel ‘Harry Potter: Puzzles & Spells’ nu beschikbaar voor smartphone

Gamemaker Zynga heeft zojuist een nieuw spel, Harry Potter: Puzzles & Spells, gelanceerd voor op Android en iOS. Het gaat om een puzzelspel volledig in het thema van de wereld van Harry Potter.

Goed nieuws voor fans van Harry Potter, want met de nieuwe applicatie Harry Potter: Puzzles & Spells is er opnieuw een mobiel spel dat draait rond de tovenaarswereld. De game bevat heel wat kleurige puzzels en leuke verhalen. Tussendoor kom je bekende personages tegen uit de boeken en films van Harry Potter. Ook de magische wezens en de bekende toverspreuken passeren en helpen je om de puzzels op te lossen.

Tijdens het spel kunnen spelers ervaringspunten en nieuwe spreuken verdienen. Die heb je nodig om verder te komen en steeds meer van het verhaal te onthullen. De soundtrack en de voice-over komt overigens rechtstreeks uit de films.

Wereldwijde fans

“Toen de Harry Potter-serie voor het eerst in de cinema verscheen, was het een van die zeldzame momenten waarop iedereen hetzelfde boek las, over dezelfde film sprak en samenkwam rond een gedeelde ervaring”, zegt Yaron Leyvand, topman bij Zynga.

Harry Potter: Puzzles & Spells eert die fans met een mobiele game doordrenkt met opvallende momenten uit de tovenaarswereld die de wereldwijde aanhang al meerdere jaren hebben geboeid. De feedback van de testers tot nu toe was heel goed, dus we kunnen niet wachten tot iedereen het spel kan spelen”, gaat hij verder.

Zayn Malik

Een van die testers was overigens zanger Zayn Malik. “Het is een beetje anders dan normale puzzelspellen. Er komen op verschillende momenten allerlei dingen op je af. Je mag ook kiezen welke toverstok je wilt, iets wat ik heel leuk vond”, zegt hij daarover.

Harry Potter: Puzzles & Spells is zeker niet het eerste spel over de wereld van Harry Potter. Zo verschijnt er binnenkort ook nog Hogwarts Legacy, waarvan recent een trailer gelost is.

Bekijk de trailer van Harry Potter: Puzzles & Spells

Meer
Lees meer...