Nieuw Harry Potter-spel ‘Hogwarts Legacy’ krijgt trailer

Fans van Harry Potter kunnen binnenkort genieten van een nieuw spel. Hogwarts Legacy wordt een roleplayinggame (RPG), waarbij je in de voetsporen treedt van Harry Potter en co. Het spel verschijnt volgend jaar en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en One en PC.

Zit je ook al jaren te wachten op je brief van Hogwarts? Dan moet je nu niet langer wachten, want met het spel Hogwarts Legacy kan je je een student voelen aan de tovernaarsschool.

Hogwarts Legacy

Hogwarts Legacy is een roleplayinggame (RPG) dat zich afspeelt in Hogwarts in de jaren 1800. Er zullen dus verschillende bekende dingen te zien zijn, zoals the Forbidden Forest en de verschillende leslokalen van Hogwarts. Maar doordat het zich jaren voor de avonturen van Harry Potter afspeelt, zullen er ook heel wat nieuwe aspecten te vinden zijn in het spel. Je zal in het spel dus niet Harry Potter, Hermione Granger en Ron Weasley terugvinden, maar wel een hele hoop nieuwe personages. Al kan je natuurlijk wel oog in oog komen te staan met een van de geesten van Hogwarts.

Op de website van het spel staat de volgende omschrijving te lezen. “Hogwarts Legacy is een reis door bekende en nieuwe locaties waarbij je nieuwe fabeldieren kan ontdekken. Je kan je eigen personage samenstellen en toverdrank maken, spreuken leren, je talenten ontplooien en de tovenaar worden die je wil worden.”

Trailer

Er is ook al een trailer verschenen voor het spel en die toont alvast indrukwekkende visuals. In de trailer zijn verschillende herkenbare scènes te zien. Zo zie je de sorteerhoed, de vlieglessen en de verborgen kamers van Hogwarts. We krijgen ook al een blik op de actiescènes in het spel waarbij je het moet opnemen tegen dementors en grote fabeldieren.

Het spel verschijnt in 2021 en zal beschikbaar zijn voor PlayStation 4 en 5, Xbox Series X en One en PC.

Bekijk hier de officiële trailer van het spel:

J.K. Rowling

Harry Potter-auteur J.K. Rowling is de laatste maanden al meermaals negatief in het nieuws gekomen. Daarbij gaat het vooral over haar opinies over transgenders. Volgens de auteur zijn transvrouwen namelijk geen vrouwen en transmannen geen mannen.

Er werd al benadrukt dat J.K. Rowling niet rechtstreeks met het spel te maken heeft, maar haar uitspraken kunnen dus wel een negatieve impact hebben op de verkoop van het spel. Want hoewel ze geen rechtstreekse link heeft met het spel, krijgt ze waarschijnlijk wel een deel van de winst op haar rekening.

Meer
Lees meer...