Netflix bestelt zesde seizoen van ‘Peaky Blinders’: productie begonnen

Hoewel het vijfde seizoen van Peaky Blinders in augustus 2019 nog het daglicht zag, is de productie van het zesde seizoen val van start gegaan. Dat maakt regisseur Anthony Byrne, die ook de regie van seizoen vijf op zich nam, bekend via Instagram. De release van de nieuwe afleveringen wordt in 2021 verwacht.

Al van voor de release van het vijfde seizoen van Peaky Blinders weten we al dat er een zesde seizoen zou komen. De start van de productie liep echter enige vertraging op. Tot nu, want regisseur Anthony Byrne laat via Instagram weten dat de pre-productiefase van seizoen zes begonnen is. Bij zijn Instagrampost is een foto van het script van de eerste aflevering te zien. Uit die foto kunnen we meteen ook afleiden dat die eerste aflevering de titel Black Day zal krijgen.

Britse fascisten

https://www.instagram.com/p/B7x-r_gge6i/

Toch zal het naar alle waarschijnlijkheid nog even duren eer we nieuwe avonturen van de Peaky Blinders kunnen aanschouwen. Heel wat Britse media speculeren dat de reeks pas in 2021 zal terugkeren. Voor seizoen zes wordt er een tijdsprong gemaakt van vijf jaar, naar het jaar 1934.

“De zaken zullen er nog slechter voorstaan. De spanning wordt groter en Tommy zit midden in alle onrust. Opnieuw zal het een ontdekkingstocht zijn met alle situaties van de jaren’30”, liet bedenker en schrijver Steven Knight al weten. Ook de opkomst van de Britse, fascistische beweging van Oswald Mosley speelt een rol.

Seizoen vijf van Peaky Blinders eindigt met de gefaalde poging van Tommy om Mosley om te brengen. Shelby beseft dat de tijden aan het veranderen zijn in zijn nadeel. In de laatste beelden zien we hem hallucineren over zijn overleden vrouw en een pistool tegen zijn hoofd houden in razernij.

De cast

Netflix

Seizoen vijf eindigde met een cliffhanger van jewelste. Er wordt verwacht dat we alle (levende) hoofdrolspelers van de huidige verhaallijn zullen terugzien in seizoen zes. Actrice Annabelle Wallis is een uitzondering. Zij verschijnt in de hallucinaties van Tommy als zijn overleden vrouw Grace. Ook weten we al dat acteur Stephen Graham de cast van Peaky Blinders zal vervoegen. Wie hij zal spelen, is nog niet duidelijk.

Meer
Lees meer...