‘Peaky Blinders’ seizoen 6 wellicht pas in 2021 op Netflix: dit weten we al

Het vijfde seizoen van Peaky Blinders verscheen in augustus op de BBC en in oktober op Netflix. Daarin wisten Tommy Shelby en zijn kornuiten hun verliezen door de beurscrash van 1929 te recupereren en zagen ze zich gedwongen om zich te associëren met de Britse fascist Oswald Mosley. Ook weten we al dat er een zesde en zevende seizoen besteld zijn van de historische dramareeks. Dit mag je verwachten van Peaky Blinders seizoen zes.

In seizoen vijf zien we hoe Tommy Shelby over de dood van zijn vrouw probeert te geraken en tracht om zijn positie als hoofd van de onderwereld terug te claimen. Seizoen vijf eindigt redelijk somber met een onzekere toekomst voor het Manchester uit de jaren ’30. Scenarist en showrunner Steven Knight kondigde al aan dat er zeker een zesde seizoen komt en daar zijn al enkele details over geweten.

Release wellicht pas in 2021

BBC One of Netflix hebben nog geen officiële releasedatum aangekondigd, maar we weten wel dat de cast en crew begin 2020 zullen draaien. Dat betekent wellicht dat de het zesde seizoen het daglicht pas zal zien in de zomer van 2021 of zelfs later.

De cast

Seizoen vijf eindigde met een cliffhanger van jewelste. Er wordt verwacht dat we alle (levende) hoofdrolspelers van de huidige verhaallijn zullen terugzien in seizoen zes. Actrice Annabelle Wallis is een uitzondering. Zij verschijnt in de hallucinaties van Tommy als zijn overleden vrouw Grace. Ook weten we al dat acteur Stephen Graham de cast van Peaky Blinders zal vervoegen. Wie hij zal spelen, is nog niet duidelijk.

Het verhaal

Netflix

Seizoen vijf van Peaky Blinders eindigt met de gefaalde poging van Tommy om de fascistische politicus Mosley om te brengen. Shelby beseft dat de tijden aan het veranderen zijn in zijn nadeel. In de laatste beelden zien we hem hallucineren over zijn overleden vrouw en een pistool tegen zijn hoofd houden in razernij.

Tommy kan nog steeds bij zijn familie terecht, maar het is duidelijk dat de gouden tijden voor hem voorbij zijn. Zo stelde Michael al voor om de machtsstructuur binnen de familie te herzien. In seizoen zes zal de rest van de familie wellicht het leiderschap van Tommy in vraag stellen. Tommy zal moeten beslissen of hij bekend wil staan als de beruchte Tommy Shelby of al “Mr. Jones”, zoals hij zich noemt sinds het overlijden van zijn vrouw. De kans zit er volgens velen dik in dat we Tommy Shelby in seizoen 6 opnieuw als succesvolle crimineel zullen zien.

Meer
Lees meer...