‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ op schema voor release in 2022

Volgens HBO-topman Casey Bloys ziet het ernaar uit dat House of the Dragon, een prequel van Game of Thrones, zoals gepland in 2022 zal verschijnen. Dat heeft hij verteld tijdens een interview over de overheersing van HBO op de Emmy’s afgelopen weekend.

Zondagavond was zender HBO één van de grote winnaars tijdens de uitreiking van de Emmy Awards, de belangrijkste prijzen voor series. Deze keer vielen vooral de HBO-reeksen Succession en Watchmen in de prijzen, maar jarenlang was Game of Thrones het paradepaardje van de zender.

De reeks over de race naar de troon van het fictieve Westeros liep van 2011 tot en met 2019. En in die acht jaar won Game of Thrones maar liefst 58 Emmy’s. Het was al snel duidelijk dat de wereld nog niet klaar was om afscheid te nemen van z’n favoriete families, en dus bestelde HBO een prequel van de reeks.

House of the Dragon

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire and Blood van Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin. Dat boek vertelt het verhaal van het Huis Targaryen, over verschillende generaties. Welk deel van dat verhaal House of the Dragon zal vertellen, is nog niet bekend.

HBO bestelde 10 afleveringen van de reeks, die volgens topman Casey Bloys zoals gepland zullen verschijnen in 2022. Dat vertelde hij tijdens een interview met Deadline over het HBO-succes op de Emmy’s en verschillende nieuwe seizoenen van topreeksen (zoals Euphoria) die eraan zitten te komen.

Casting

Bloys benadrukte dat het casten voor House of the Dragon elk moment kan beginnen, en dat de Game of Thrones-prequel dus perfect op schema zit. De kans dat we bekende gezichten uit GOT te zien zullen krijgen, is héél klein. En da’s ook logisch, want House of the Dragon is een prequel.

Meer
Lees meer...