‘Game of Thrones’-spin-off ‘House of the Dragon’ komt er waarschijnlijk in 2022

Fans van Game of Thrones zullen nog even op hun tanden moeten bijten. Want de spin-off over het Huis Targaryen verschijnt waarschijnlijk pas in 2022. Da’s tenminste wat de programming chief van HBO, Casey Bloys, verwacht.

Dat House of the Dragon er zou komen, is ondertussen al lang geweten. De spin-off over het Huis Targaryen zal zich zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones afspelen.

Wat weten we al?

Veel is er nog niet over House of the Dragon geweten. Een cast is bijvoorbeeld nog niet gelost. En da’s ook niet zo verrassend, want de opnames van de reeks zijn nog niet begonnen.

Wat we wel al weten? De reeks zal tien afleveringen tellen en zal gebaseerd zijn op George R. R. Martins boek Fire & Blood. De schrijvers zijn bovendien volop bezig met het verhaal op papier te zetten.

House of the Dragon in 2022

Hoe we dat weten? Casey Bloys, de programming chief van HBO, was te gast op TCA, een belangrijk congres in de televisiewereld. Bloys liet er ook vallen dat House of the Dragon waarschijnlijk in 2022 te zien zal zijn. Dat schrijft het Amerikaanse entertainmenttijdschrift Variety.

2022 is nog niet voor direct. Het is dan ook logisch dat er met die datum nog heel wat geschoven kan worden. Volgens Bloys kan die verschuiving er zowel voor zorgen dat House of the Dragon vroeger verschijnt, als later.

Daenerys? Jon Snow?

https://www.youtube.com/watch?v=zXpHvhjUzAI

Het is onwaarschijnlijk dat dé Targaryen der Targaryens, Daenerys, ook in House of the Dragon zal verschijnen. Ahja, want die speelt zich een paar honderd jaar eerder af.

Eerder had ook al Kit Harington, die Jon Snow speelt, laten weten dat hij niet te zien zal zijn in spin-offs van Game of Thrones. Een andere van die spin-offs, die als Bloodmoon of The Long Night door het leven ging, is ondertussen gecanceld.

Eén ding is zeker: de enige spin-off die wij echt echt echt willen, is er één over Tormund en Brienne!

Meer
Lees meer...