‘Game of Thrones’-ster Kit Harington reageert op het controversiële einde van de reeks

De finale van Game of Thrones kunnen we omschrijven met woorden als “speciaal” en “onverwacht”. Veel mensen gebruiken eerder woorden als “slecht” en “vreselijk”. En tot nu toe bleven de acteurs uit de reeks stil, maar op de uitreiking van de Emmy Awards heeft Jon Snow (Kit Harington) in naam van de hele groep gereageerd.

Het einde van Game of Thrones is over heel wat tongen gegaan. Schrijvers Dan Benioff en D.B. Weiss waren ervan overtuigd dat ze het best mogelijke scenario gemaakt hadden, maar heel veel fans gingen daar niet mee akkoord. Ze startten zelfs een petitie om een nieuwe finale te kunnen krijgen.

Keuzes verdedigd

Sinds het einde van de reeks uitgezonden werd, hebben de schrijvers zich akelig stil gehouden. De taak om op alle commentaren te reageren, viel dus op de schouders van de Game of Thrones-acteurs. Emilia Clarke, Peter Dinklage en co hebben altijd de keuzes van de schrijvers verdedigd, al deden ze dat niet allemaal even overtuigend.

Om een einde te maken aan alle heisa rond de finale van Game of Thrones, beantwoordde Kit Harington, die Jon Snow speelt, de vraag voor eens en voor altijd. En dat deed hij in naam van de hele cast, op de uitreiking van de Emmy Awards.

Niet echt een invloed

“Controverse. Ik heb nog steeds de show niet gezien, dus dat is hoe ik met die controverse omga”, begon Harington zijn antwoord. “Ik heb nog steeds het laatste seizoen niet bekeken, maar ik weet wat er nodig was om het op te nemen en dat was zwaar, en iedereen stak er al zijn liefde en moeite in.”

Jon Snow ging rustig verder: “Controverse voor ons – we wisten dat wat we aan het doen waren, juist was voor het verhaal en we wisten dat het juist was voor de personages, want we hebben tien jaar lang met hen samengeleefd. Controverse voor ons – het heeft niet echt een invloed op ons gehad.”

Teleurstellende Emmy’s

Dat er veel tijd en moeite in het laatste seizoen van Game of Thrones gekropen is, daar zijn we volledig van overtuigd. Kijk maar naar The Long Night, de langste (en donkerste) aflevering uit de acht seizoenen, die The Battle of Winterfell toont. Maar is dat ook genoeg?

Het teleurstellende resultaat op de Emmy’s is daar waarschijnlijk een antwoord op. De serie was voor maar liefst 32 awards genomineerd, maar mocht er maar twee mee naar huis nemen. Game of Thrones won wel niet de minste: de reeks werd voor de vierde keer gekozen als Beste Serie.

Meer
Lees meer...