‘Game of Thrones’-acteur Peter Dinklage heeft het lot van Tyrion Lannister juist geraden

‘Game of Thrones’-acteur Peter Dinklage heeft het lot van Tyrion Lannister juist geraden

Hoe ‘Game of Thrones’ zal aflopen, blijft nog enkele weken een geheim. Veel fans kunnen al niet meer wachten en beginnen theorieën te verzinnen. Maar zij zijn niet de enigen die dat doen: ook acteur Peter Dinklage had een idee over het lot van zijn personage Tyrion Lannister. En hij had het nog juist ook!

Game of Thrones zit er bijna op. En niet alleen fans zijn benieuwd naar hoe de serie zal aflopen. Ook acteur Peter Dinklage liet zich verrassen, al was dat wel een jaar eerder. Hij vertelde aan Entertainment Weekly dat hij het script van het achtste seizoen niet meteen doorgebladerd heeft om te weten hoe het met Tyrion zou aflopen, en dat had hij alle bij alle andere scripts wel gedaan.

Tien jaar denken

“Waarom? Waarschijnlijk was ik doodsbang. We hebben allemaal het gevoel dat we de hoofdrol in onze eigen show hebben. En naarmate de seizoenen vorderen, hebben we allemaal wel al eens nagedacht over hoe het zou kunnen aflopen”, liet Dinklage weten. De acteurs zijn al tien jaar bezig met wie overleeft, wie doodgaat, hoe het zou gebeuren als het hun beurt was… “Dat maakt je gek, vooral omdat de makers van de serie je niets vertellen en soms van gedacht veranderen.”

Diana Rigg, die Lady Olenna speelde in Game of Thrones, vond haar personage heel interessant.

Peter Dinklage zat zelf ook al jarenlang te denken aan het einde van Game of Thrones. Over het einde van zijn personage Tyrion Lannister had hij ook een paar theorieën. En één daarvan is ook hoe het echt zal zijn. “David Benioff en Dan Weiss hebben een briljante versie gemaakt van wat ik dacht. Ik kan geen adjectieven gebruiken, of ik zou alles verklappen. Maar ik vind het einde fantastisch. En hoe het eindigt voor iedereen. Met sommigen zijn ze zacht geweest, met anderen loopt het iets harder af.”

Tyrion in seizoen 8

Het laatste seizoen van Game of Thrones begint Tyrion Lannister als de hand of the queen van Daenerys Targaryen. Hij is een rasechte diplomaat en zal zijn kunnen al moeten bovenhalen in de allereerste aflevering van dat laatste seizoen. Daarin komt Daenerys namelijk aan in Winterfell, waar ze een niet al te warme ontvangst krijgt van de Lady of Winterfell, Sansa Stark. Tyrion moet de beste diplomaat in zichzelf naar boven halen om het contact tussen zijn koningin en zijn ex-vrouw zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Dinklage vertelde ook over de eerste ontmoeting van Sansa en Tyrion. Die is best belangrijk, want de laatste keer dat de twee elkaar zagen, was op het huwelijk van Joffrey en Margaery, waar Joffrey vergiftigd werd, Sansa vluchtte en Tyrion opgepakt werd. “Er is iets heel gevoeligs aan hun relatie. Voor iets dat zo vreselijk en geregeld was, was er wel iets goeds aan en een soort wederzijdse affectie in verschrikkelijke omstandigheden. Mocht het huwelijk een kans gekregen hebben, zou het misschien zelfs kunnen slagen.”

De Game of Thrones-documentaire The Last Watch stelt het afscheid nog twee uur langer uit.

Onderhandelaar

Het is soms heel moeilijk voor Tyrion om zichzelf te blijven in de serie. “Hij probeert uit te vissen wie hij echt is tijdens die hele storm aan onderhandelingen. En wat we het laatst gezien hebben, het leger van de doden, is de grootste bedreiging ooit, zeker voor iemand zoals Tyrion. Hij kan niet met hen onderhandelen. Hij is geen vechter. He can’t talk them into peace.” Hij weet wel dat hij de juiste kan gekozen heeft in de strijd om de iron throne. “Daenerys en haar draken gaan van de wereld een betere plek maken.”

Game of Thrones releaset de eerste aflevering van het laatste seizoen op 14 april. Telenet Play-klanten kunnen op hetzelfde moment als in de Verenigde Staten naar de afleveringen kijken.

Gesponsorde artikelen