‘Game of Thrones’-schrijver George R.R. Martin werkt (voorlopig) niet mee aan ‘House of the Dragon’

George RR Martin Winds of Winter House of the Dragon
EPA

George R.R. Martin is enthousiast over de Game of Thrones-spin-off die eraan zit te komen. Dat liet ie via zijn website weten. Hij hoopt dan ook dat hij eraan kan meewerken en “misschien zelfs een paar afleveringen zal kunnen schrijven”. Maar fans – die al jaren op Winds of Winter wachten – hoeven zich geen zorgen te maken!

Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin is al eeuwenlang bezig aan het volgende boek uit zijn A Song Of Ice And Fire-reeks. Of zo lang lijkt het tenminste. Winds of Winter is al in de maak sinds 2011. Dat is al acht jaar, oftewel de lengte van de hele Game of Thrones-serie!

House of the Dragon

De reeks krijgt binnenkort zijn eerste spin-off. HBO bevestigde al dat ze ook voor House of the Dragon verantwoordelijk zullen zijn. Héél veel is nog niet geweten. Het blijft bijvoorbeeld een groot mysterie wanneer we de reeks zullen kunnen bekijken en wie we erin zullen kunnen bewonderen.

Wat we wél al weten? Wie House of the Dragon zal maken. Niemand minder dan Miguel Sapochnik wordt één van de showrunners van de reeks. Zijn naam zegt je misschien niet veel, maar de namen van de Game of Thrones-afleveringen die hij regisseerde, zullen je wel bekend voorkomen. Hij stak zijn schouders onder bijvoorbeeld Hardhome (seizoen 5, aflevering 8), Battle of the Bastards (seizoen 6, aflevering 9) en The Long Night (seizoen 8, aflevering 3).

Samen met scenarist Ryan Condal sleutelt Sapochnik aan House of the Dragon. De serie zal in 10 afleveringen (een deel van) het verhaal vertellen van het Huis Targaryen. Ze speelt zich af 300 jaar voor de gebeurtenissen uit de originele serie.

Prioriteiten

Dat George R.R. Martin enthousiast is over de nieuwe reeks, liet hij zelf op de wereld los. Via zijn Not A Blog-blog liet hij weten dat hij hoopt betrokken te worden bij House of the Dragon. Maar tegelijkertijd verzekerde hij fans dat Winds of Winter op de eerste plaats komt.

“Ik verwacht dat ik op de één of andere manier hierin betrokken zal worden … en, wie weet, als alles loopt zoals gepland, schrijf ik misschien ook een paar afleveringen, zoals ik deed voor de eerste seizoenen van Game of Thrones. Maar … laat me dit voor eens en voor altijd duidelijk maken … ik zal geen scripts accepteren vooraleer ik Winds of Winter afgewerkt en afgeleverd heb. Winter is still coming, en Winds blijft mijn prioriteit, hoe graag ik ook een aflevering van House zou schrijven.”

Gesponsorde artikelen