Dan toch ‘Game of Thrones’-prequel op komst: HBO kondigt ‘House of the Dragon’ aan

Er komt dan toch een prequel op Game of Thrones. Dat kondigt de Amerikaanse zender HBO aan. Het verhaal van de prequel speelt zich ongeveer 300 jaar voor het originele verhaal af. De prequel draagt de naam House of the Dragon. De nieuwe reeks zou uit tien afleveringen bestaan. De mededeling over deze prequel komt er slechts enkele uren nadat een andere prequel op Game of Thrones werd geschrapt. Dat verhaal ging zich enkele duizenden jaren voor het oorspronkelijke verhaal afspelen. De pilootaflevering liet kennelijk te wensen over.

De Game of Thrones-prequel krijgt de naam House of the Dragon. “Het zal het verhaal vertellen van het Huis Targaryen en de begindagen van Westeros”, lezen we in het bericht van HBO.

Aan de prequel sleutelen momenteel Game of Thrones-bedenker George RR Martin, producer-scenarist Ryan Condal en regisseur Miguel Sapochnik. Wanneer de serie het daglicht zal zien, is nog niet geweten.

Andere prequel geschrapt

Slechts enkele uren geleden raakte nog bekend dat een andere prequel op Game of Thrones geschrapt wordt. Aan die reeks werkte scenariste Jane Goldman, de vrouw van de Britse presentator Jonathan Ross. Actrice Naomi Watts speelde de hoofdrol in de pilootaflevering.

Het verhaal zou zich enkele duizenden jaren voor het oorspronkelijke verhaal afgespeeld hebben, maar de pilootaflevering was blijkbaar niet goed genoeg.

HBO Max

De prequel zal te bekijken zijn op HBO Max, een nieuwe streamingdienst die volgend jaar gelanceerd wordt in de Verenigde Staten. Het platform zal onder andere Friends en de Batman-franchise aanbieden.

Meer
Lees meer...