‘Game of Thrones’-acteur wil een spin-off over Brienne en Tormund

Oké, in Game of Thrones gebeurt er héél wat op het vlak van liefde. En toch is het verhaal over de stapelverliefde Tormund Giantsbane en de gekwetste Ser Brienne of Tarth ons misschien wel het meest bijgebleven. Dat die (misschien ooit-)relatie topmateriaal is voor een spin-off, daar ging Game of Thrones-acteur Kristofer Hivju volmondig mee akkoord.

Game of Thrones zit er al een paar maanden helemaal op. Maar dat wil niet zeggen dat het laatste woord over de reeks ook gezegd en geschreven is. Integendeel! De acteurs blijven interviews geven en maken daar ook in duidelijk dat ze het Game of Thrones-hoofdstuk misschien toch nog niet helemaal afgesloten hebben.

Brienne en Tormund in Castle Black

Kristofer Hivju is daar één van. Hij is de acteur die van wildling leader Tormund Giantsbane één van de meest iconische personages uit Game of Thrones maakte. De roodharige vechtersbaas was overduidelijk smoorverliefd op “the big woman” Brienne of Tarth. Die was … iets minder enthousiast als ze hem zag.

Tijdens een Q&A op een Game of Thrones-evenement in Londen, kreeg Hivju de vraag wat hij van een spin-off over Brienne en Tormund dacht. “I’m up for it!“, zei ie. Een idee had de acteur ook al. “Het speelt zich af in Castle Black en je ziet hoe wij het samen proberen te runnen. 19 minuten per aflevering.”

Tormund Brienne
Giphy

Geen interesse

Het idee klinkt héél simpel. En zo’n spin-off zou gegarandeerd een kijkcijferkanon worden. Maar zo makkelijk is het natuurlijk helemaal niet.

Om te beginnen: Brienne heeft geen interesse in de roodharige, blauwogige wildling-leider. Dat heeft ze doorheen de seizoenen van Game of Thrones maar al te duidelijk gemaakt. Het hoogtepunt? Haar keuze om de nacht door te brengen met Jaime Lannister en daardoor haar hart te laten breken.

Tormund Brienne
Giphy

Kings Landing vs. “the real North

Een ander probleem? De star crossed lovers zijn in de verste verte niet in elkaars buurt. Brienne werd namelijk benoemd tot Lord Commander van de Kingsguard en woont dus bij kersverse koning Bran in Kings Landing.

Tormund kregen we een laatste keer te zien tijdens de laatste aflevering van Game of Thrones. Zijn ooit-vijand-nu-beste-vriend Jon Snow kwam in Castle Black aan nadat hij veroordeeld werd en er de rest van zijn leven moest doorbrengen. Maaaaaar … dat doet ie niet!

Jon en Tormund vertrekken met good boy Ghost terug naar “huis”, het noorden. Het dier was trouwens verantwoordelijk voor één van de meest aandoenlijke momenten van het hele laatste seizoen. Kijk, geniet en huil nog even mee:

Meer
Lees meer...