In ‘Game of Thrones’ zorgden Jon en Ghost voor de allerbeste scène

We weten nu wie er op de IJzeren Troon terechtkomt, we weten wie ‘Game of Thrones’ wint. Misschien is de serie niet afgelopen zoals jij in gedachten had, misschien zag je dit van ver komen. Maar over één ding zijn alle fans het schijnbaar eens: er is één moment in de laatste aflevering die alle andere momenten los uit het water slaat.

Opgelet: spoilers.

Het is voorbij: Game of Thrones is uitverteld (al staat er al een prequel in de steigers) en we weten wie er op de IJzeren Troon (nouja, ongeveer) eindigd. Akkoord of niet, dat laten we aan jullie over. Eén ding is wel duidelijk: het beste moment van ‘The Iron Throne’ had helemaal niets te maken met wie er over Westeros ging regeren. Het had alles te maken met Jon Snow.

Tormund en Ghost

Die wordt namelijk op ballingschap gestuurd naar de Wall. Je zou je vragen kunnen stellen bij de Night’s Watch aangezien The Long Night voorbij is en de White Walkers verslagen zijn. Aangezien niemand dat doet, waren wij dus gewoon blij dat Jon Tormund terugzag. Hij was op Castle Black gebleven met de rest van de Wildlings en gaat terug naar het nu veilige noorden.

Samen met Ghost. DIE EINDELIJK APPRECIATIE KRIJGT.

Na The Long Night laat Jon Ghost achter in Winterfell, om mee te gaan met Tormund en co. De redenering is duidelijk: een direwolf zal veel gelukkiger zijn in het noorden. En Jon zit ook in met zijn compagnon de route, zijn maatje, zijn mede-outcast, het dier dat hem al ettelijke keren redde. Waarna hij hem onceremonieel achterlaat. Twitter was niet akkoord.

Good boy!

Maar nu hebben de makers van Game of Thrones dus een goede manier gevonden om voorbij dat harteloze moment te raken. Wij denken alvast dat dit ook de eerste keer is in 73 afleveringen dat je Jon Snow (of was het nu Aegon Targaryen?) echt ziet lachen in de reeks. Hij is even blij om Ghost te zien als wij en hij laat ‘m ook meteen weten dat Ghost een GOOD BOY is geweest. De beste, eigenlijk.

Voila, daarmee weet je ook meteen alles wat je moest weten over deze aflevering.

Tijd voor de spinoff!

WIE IS DE BESTE DIREWOLF? WIE?

Ooooh, misschien had Bran gezegd dat ze elkaar nog zouden zien?

Of was het een kwestie van last-minute CGI zoals met die koffiebeker?

Wij kunnen alvast van dit moment blijven genieten!

Meer
Lees meer...