‘Game of Thrones’ prequel-details: Starks zitten er zeker in

De prequel van Game of Thrones, onofficieel gekend als The Long Night, krijgt steeds meer invulling. Auteur George R. R. Martin heeft in een interview laten vallen dat de bekendste familie uit the North, de Starks, present tekenen voor de prequel, net als een andere bekende familie (ongeveer).

Game of Thrones is voorbij: lang leve Game of Thrones, of tenminste de prequel. Die staat intussen officieus gekend als The Long Night, maar waar die precies over zou gaan, dat was helemaal nog niet duidelijk. Al komt daar zachtjesaan verandering in: auteur George R.R. Martin liet weten welke familie(s) er al zeker in de prequel zullen voorkomen.

Starks in de prequel van Game of Thrones

Er zijn, naast het intussen vijfdelige A Song of Ice and Fire, ook vier extra boeken verschenen, en er komen er ook nog een pak aan. The Long Night zou dus gebaseerd kunnen worden op die vier boeken. In de prequel zullen onder andere Naomi Watts en Miranda Richardson schitteren. Of die rollen ook hetzelfde, levensveranderende effect zullen hebben op Watts en Richardson als op Kit Harington (Jon Snow) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), is nog maar de vraag.

Om te beginnen zullen de Starks al zeker hun opwachting maken. Da’s geen verrassing voor lezers van A Song of Ice and Fire, de boekenreeks achter Game of Thrones. Maar de Starks gaan, dat blijkt al daaruit en ook uit de extra volumes die Martin al schreef, zeer lang mee. Het is één van de oudste families uit Westeros. Ook de familie Lannister zal wellicht verschijnen in The Long Night. Nouja, een beetje.

Martin onthulde recent bij het Amerikaanse entertainmentblad EW vijf cruciale elementen uit de prequel. Zo zal die vijfduizend jaar voor Game of Thrones plaatsvinden. Westeros zal niet zeven, maar maar liefst 100 kleine koninkrijkjes kennen. Daarnaast liet Martin ook optekenen dat er dus Starks en direwolves in de serie zullen zitten, net zoals mammoeten. Nog een cruciaal element: er komen geen Lannisters in The Long Night, maar Casterly Rock, het hoofdkwartier van de leeuwen, zal wel figureren. Vijfduizend jaar voor Game of Thrones is er echter nog geen sprake van huis Lannister.

Wie is het hoofdpersonage in The Long Night?

Hoewel we al enkele namen kennen uit de cast, moeten we er niet op rekenen dat het om de hoofdpersonages gaat. Net zoals in Game of Thrones gaat het namelijk vooral om een ensemblecast. Als laatste corrigeerde Martin ook nog eens de titel die circuleert. Hij heeft het liever over The Longest Night.

Verklapt deze clip uit Game of Thrones de plot van The Long Night?

Voor wie het zich afvroeg: Martin zelf schrijf momenteel, naar eigen zeggen, niet mee aan de serie. Hij focust zich vooral op het vervolg in A Song of Ice and Fire, The Winds of Winter. Het is acht jaar geleden sinds A Dance With Dragons er kwam, het vorige en vijfde boek.

Momenteel is er nog geen releasedatum voor The Long(est) Night, erger zelfs: er is nog geen pilootaflevering. Alles hangt af van de kwaliteit van die pilootaflevering, veel series raken nooit voorbij dat beginpunt. Daarnaast zijn ook nog vier andere Game of Thrones-geïnspireerde series in ontwikkeling bij HBO. Afwachten dus.

Meer
Lees meer...