Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-acteur Nikolaj Coster-Waldau over dood Jaime Lannister: “Bijna gedoneerd aan petitie om laatste seizoen opnieuw te maken”


Game of Thrones Cersie Jamie Lannister
© Game of Thrones

Het is al meer dan een jaar geleden dat Game of Thrones-fans Jaime Lannister aan de zijde van z’n tweelingzus/lover Cersei zagen sterven. En heel wat van die mensen zijn nog steeds boos om dat einde. Maar acteur Nikolaj Coster-Waldau? Die vindt het wel grappig.

Nikolaj Coster-Waldau staat al meer dan 30 jaar op het podium en voor de camera, maar de hele wereld ziet de Deense acteur onmiddellijk voor zich als Jaime Lannister uit Game of Thrones. Het personage was in het begin van de reeks één van de meest gehate, want hij was natuurlijk diegene die de jonge Bran Stark uit het raam duwde waardoor de jongen verlamd raakte.

Verhaallijn in de vuilnisbak

Maar doorheen Game of Thrones evolueerde de Kingslayer enorm, en tegen het einde van de reeks behoorde hij tot de populairdere personages. Die evolutie begon vooral toen hij wegstapte van z’n giftige (en enorm incestueuze) relatie met z’n tweelingzus Cersei. Uiteindelijk stond hij zelfs naast Daenerys Targaryen, Jon Snow en de overgebleven Starks tijdens de Battle of Winterfell.

Maar dat alles gooide het personage zelf weg toen hij na dat gevecht tegen de white walkers (eindelijk!) z’n liefde zonder woorden verklaarde aan Brienne of Tarth en daarna gewoon terugkeerde naar Cersei. De tweeling was samen toen Daenerys King’s Landing aanviel, en werd samen bedolven onder de steenbrokken.

Geen happy end

Heel wat fans waren enorm teleurgesteld over het einde van Jaime en Cersei Lannister. Maar dat was precies wat ze eigenlijk hadden mogen verwachten, vertelde Nikolaj Coster-Waldau kort na de uitzending van het laatste Game of Thrones-seizoen. “Ramsay Bolton zei het nog het beste: ‘Als je denkt dat dit een happy end gaat hebben, heb je niet goed opgelet'”, klonk het toen.

En nu heeft de acteur opnieuw over z’n einde gepraat. Tijdens een interview met Variety (over z’n nieuwste film The Silencing) ging het uiteraard ook even over Game of Thrones. “Ik heb het eigenlijk helemaal niet gevolgd”, klonk het toen hij een vraag kreeg over het einde van Jaime Lannister, de reeks en de teleurstelling daarover bij fans.

“Iedereen wil een bepaald iets”

“Ik heb er uiteraard over gehoord. En ik weet ook dat er een petitie rondging om het einde opnieuw te maken. Dat vond ik hilarisch. Ik wilde bijna doneren! Ik denk dat iedereen er z’n eigen mening over had. De fanwereld vind ik heel interessant. Iedereen wil een bepaald iets, en da’s niet wat ze hebben gekregen.”

“Het is een combinatie van dingen. Langs de ene kant beeld je je een einde in, en langs de andere kant … Ik denk dat als je een hardcore fan bent, dat het heel schokkend was dat er een einde aan kwam. Die mensen leefden hiermee (en hiervoor), acht seizoenen lang.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618