‘Game of Thrones’-acteur Jack Gleeson komt na zes jaar terug op het scherm

Na zes jaar uit het beeld verdwenen te zijn, maakt Jack Gleeson eindelijk z’n tv-comeback. De 27-jarige acteur zal een rol krijgen in de nieuwe BBC-komediereeks Out Of Her Mind. Jack Gleeson werd vooral bekend door zijn rol als de onuitstaanbare koning Joffrey uit Game of Thrones.

Zijn nieuwe rol staat alvast in schril contrast met het personage dat hij speelde in Game of Thrones. Daar werd zijn personage koning Joffrey door velen gehaat en beschouwd als meedogenloos, wreed, arrogant en sadistisch. In de nieuwe, luchtige serie Out Of Her Mind van Sara Pascoe zal hij een minder gehate rol spelen.

Out of Her Mind

https://www.instagram.com/p/B9WZXzyJsUq/

Out Of Her Mind is een gloednieuwe zesdelige komedie gemaakt door Stolen Picture voor BBC Two. De reeks is geschreven door de bekroonde komiek Sara Pascoe en zelf zal Pascoe de hoofdrol erin spelen. Naast Pascoe en Gleeson wordt de cast aangevuld met andere bekende gezichten. Zo zullen onder andere Juliet Stevenson (Truly Madly Deeply, Retribution), Fiona Button (The Split), en Adrian Edmondson (Bancroft, Retribution) een rol spelen.

Out Of Her Mind verkent liefdesverdriet, familie en hoe je beide kan overleven. De serie zal niet zoals het traditionele sitcom-formaat zijn door gebruik te maken van excentrieke personages, animatie en wetenschappelijke uitleg. Zo vertelde Sara Pascoe: “Out Of Her Mind is een directe uiting van mijn geest. We hebben mijn hersenen in een themapark veranderd, en iedereen is uitgenodigd! De cast is ONGELOOFLIJK en ik kan niet wachten tot de mensen zien wat we hebben gemaakt.”

Laatste tv-rol

De laatste tv-rol van Jack Gleeson dateert al van 2014, toen hij nog meespeelde in Game of Thrones. In deze serie speelde hij vier seizoenen de rol van Joffrey Baratheon. Maar in het vierde seizoen kwam er een einde aan zijn personage toen die op zijn bruiloft werd vergiftigd door Olenna Tyrell (Diana Rigg).

Na zijn rol in Game of Thrones gaf Gleeson aan om even te stoppen met acteren om zich te kunnen focussen op andere interesses. In een interview met Entertainment Weekly legde hij toen uit waarom: “Ik acteer al sinds mijn achtste. Ik heb er gewoon niet meer zoveel van genoten als vroeger. Ik zag acteren tot nu toe altijd als iets wat ik deed als ontspanning met mijn vrienden, of in de zomer voor wat plezier. Ik genoot daarvan. Wanneer je ergens je brood mee verdient, verandert je relatie ermee. Het is niet zo dat ik het haat, het is gewoon niet meer wat ik wil doen.”

Meer
Lees meer...