Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke is nog steeds boos dat Jon Snow haar zomaar kon vermoorden


Game of Thrones Jon Snow Daenerys Targaryen Emilia Clarke
© Game of Thrones

Over het laatste seizoen van Game of Thrones is al heel wat gezegd en geschreven. Over het algemeen zijn fans teleurgesteld. En acteurs blijkbaar ook. Want Emilia Clarke, die acht seizoenen lang Daenerys Targaryen speelde, liet tijdens een interview vallen dat ze het niet kunnen vindt dat Jon Snow er helemaal geen gevolgen van moest dragen nadat hij Daenerys vermoord had.

Het laatste seizoen van Game of Thrones was misschien wel de grootste anticlimax uit de geschiedenis van televisieseries. Het was zelfs zo’n teleurstelling dat fans een petitie startten om het gewoon helemaal opnieuw te maken.

Het einde van Daenerys

En blijkbaar zijn ’t niet alleen de fans die teleurgesteld zijn over het einde van de reeks. Ook actrice Emilia Clarke, die acht seizoenen lang in de huid (en de pruiken) van Daenerys Targaryen kroop, was niet helemaal tevreden. En dan vooral over het einde van haar personage en dat van Jon Snow.

Tijdens een interview met The Times vertelde ze dat ze het niet kunnen vond dat Jon Snow zomaar Daenerys kon vermoorden, en daar amper of geen gevolgen voor moest dragen. “Yeah, ik zat echt met haar in en ja, ik was geïrriteerd dat Jon Snow daar helemaal niet mee moest omgaan? He got away with murder – literally.”

Het heft in eigen handen

Fans herinneren zich ongetwijfeld over welk moment Clarke het heeft. Daenerys was plots veranderd van een inspirerende heldin in een echt mad queen. Oké, het was al voor het achtste Game of Thrones-seizoen duidelijk dat die verandering er zat aan te komen, maar de verhaallijn was niet zo goed afgewerkt.

Jon Snow kan het niet meer aanzien, vooral nadat z’n lover/tante heel King’s Landing vernield had. Hij nam dan maar het heft in eigen handen en duwde een mes tussen de ribben van Daenerys. Haar laatste nog levende draak Drogon kwam haar lichaam ophalen en vernietigde de Iron Throne.

Daarna werd Jon Snow verbannen naar Castle Black. Maar eigenlijk is dat geen echte straf voor hem. Hij had er eerder namelijk zelf voor gekozen om zich bij de Night’s Watch te vervoegen en maakte daar heel wat vrienden (en vijanden). Het laatste beeld van Jon Snow dat we zien? Een hele kolonne Free Folk onder leiding van Jon Snow en Tormund, die opnieuw beyond the wall trekt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…