‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke onthult van wie dé koffie was

Game of Thrones zit erop. En het laatste seizoen viel niet bij iedereen in de smaak. Eén van de redenen daarvoor was een detail: een koffiebeker die tijdens een feestmaal in Winterfell te zien was. Beschuldigingen vlogen in het rond, maar nu schept actrice Emilia Clarke duidelijkheid.

Dat het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones niet helemaal was wat fans ervan hadden verwacht, dat hoeven we je niet meer te vertellen. Eén van de redenen voor hun boosheid? De beker Starbucks-koffie die in de vierde aflevering van dat seizoen te spotten was tijdens een feestmaal in Winterfell.

Beschuldigende vingers naar Emilia Clarke

De beker veroorzaakte chaos. Zowel onder fans als onder de cast van Game of Thrones. Zo wees Sophie Turner, die Sansa Stark speelt, met een beschuldigende vinger naar Emilia Clarke, die Daenerys Targaryen vertolkt. De reden? Zij zit het dichtst bij de beker tijdens die bewuste scène.

Maar die Emilia Clarke heeft nu de échte waarheid op de wereld losgelaten. Wat blijkt? Zij is helemaal niet de schuldige. Dat vertelde ze tijdens de laatavondtalkshow van Jimmy Fallon.

De dronken waarheid

“Onlangs hadden we een feestje, voor de Emmy’s“, begint ze het verhaal. Conleth Hill, die Varys speelt neemt haar apart, omdat hij haar iets moet vertellen. Je raad het goed: de beker was helemaal niet de schuld van Daenerys, maar van Lord Varys! Hij wilde het niet zeggen, omdat hij doorhad dat iedereen Emilia al beschuldigde, vertelt ze.

Hélemaal zeker is ze niet. Ze twijfelt namelijk een beetje aan zijn bekwaamheid op het moment dat hij zijn onthulling deed. “Hij was misschien wel dronken, maar hij heeft het wel gezegd”, vertelt de Game of Thrones-actrice lachend.

House of the Dragon

Het verhaal van het huis Targaryen is nog niet uitverteld. Want een nieuwe spin-off van Game of Thrones gaat dieper in op de geschiedenis van de familie. House of the Dragon heet die serie. Ze zou tien afleveringen tellen en zich driehonderd jaar voor het originele verhaal afspelen.

Meer
Lees meer...