‘Game of Thrones’-makers bevestigen waar Drogon naartoe vloog met het lichaam van Daenerys

Het laatste seizoen van Game of Thrones is al over heel wat tongen gegaan. En nu hebben de makers van de reeks ook nog eens wat stof tot nadenken gegeven. Ze hebben namelijk bevestigd waar Drogon op het einde van Game of Thrones met het dode lichaam van z’n baas/moeder Daenerys naartoe gevlogen is.

Het einde van Game of Thrones heeft heel wat vragen opgeroepen. Eén daarvan hebben de showrunners van de reeks beantwoord via hun commentaren bij de laatste aflevering van het achtste en laatste seizoen. Maar dat antwoord roept eigenlijk nog veel meer vragen op.

Jon Snow doodt Daenerys

Tijdens de laatste aflevering van Game of Thrones hielden we even onze adem in toen Jon Snow z’n geliefde/tante Daenerys Targaryen passioneel kuste. Die laatste had zich namelijk helemaal tot mad queen ontpopt en Kings Landing volledig platgebrand vanop de rug van haar draak/kind Drogon.

https://www.youtube.com/watch?v=kvIA9i6E8cA

De adem viel helemaal weg toen Jon Snow (enkel “Jon” typen, is fysiek onmogelijk) Daenerys neerstak. Daarop komt Drogon aangstaanjagend aangekropen over het puin van wat ooit de throne room was. Even lijkt het erop dat Jon Snow ook aan z’n einde komt, maar Drogon is slimmer dan dat.

De échte moordenaar

Hij beseft dat het niet de “man met het mes” is die z’n baas/moeder gedood heeft. Met z’n allesvernietigende vlammen gaat hij de echte schuldige te lijf: de Iron Throne. Drogon pakt voorzichtig Daenerys op en vliegt weg. Maar waarheen?

Tijdens de laatste small council die de fans van Game of Thrones te zien krijgen, vraagt (kersverse koning) Bran nog of iemand weet waar Drogon naartoe gevlogen is. Sam antwoordt dat hij voor het laatst gezien is in het oosten, in de richting van Volantis.

En nu?

Oké, allemaal goed en wel, Drogon vloog naar Volantis. Maar waarom? Eén theorie zegt dat de draak speciaal zo ver reisde om Daenerys opnieuw tot leven te wekken. In Volantis wonen namelijk de R’hllor-priesters die de krachten hebben om dat te doen.

Op de grote Waarom?-vraag gingen de makers van Game of Thrones niet dieper in. De focus van de screenwriters en HBO ligt namelijk helemaal niet op de gebeurtenissen ná Game of Thrones. En da’s ook logisch, want er is een prequel in de maak. House of the Dragon speelt zich ongeveer 300 jaar voor Game of Thrones af en vertelt het verhaal van het Huis Targaryen.

Meer
Lees meer...