‘Game of Thrones’-makers Benioff en Weiss stappen uit ‘Star Wars’-trilogie

David Benioff en D.B. Weiss zullen dan toch geen Star Wars-trilogie maken. De twee hadden getekend om een van de volgende trilogieën te maken, maar stappen nu uit dat project. Dat is het gevolg van een nieuwe deal die ze gemaakt hebben met Netflix. Een deal met een waarde van maar liefst 200 miljoen dollar (180 miljoen euro).

Nu de derde trilogie van Star Wars in december tot een einde komt, is het vooral uitkijken naar de nieuwe trilogieën. De volgende trilogie van Star Wars zou afgetrapt worden in 2022 en gemaakt worden door de makers van Game of Thrones. Maar David Benioff en D.B. Weiss kregen nu een interessantere deal met Netflix voorgeschoteld, dus zeggen ze Star Wars vaarwel.

David Benioff en D.B. Weiss

In februari van dit jaar werd bekend dat Game of Thrones-makers David Benioff en D.B. Weiss verantwoordelijk zouden zijn voor een nieuwe Star Wars-trilogie. De twee klonken enorm enthousiast en zagen het volledig zitten. “In de zomer van 1977 reisden we naar een galaxy far, far away en we hebben er sindsdien altijd van gedroomd”, zo klonk het toen. “We zijn vereerd door de kans, een beetje bang van de verantwoordelijkheid maar ook enthousiast om erin te vliegen zodra het laatste seizoen van Game of Thrones afgerond is.”

Maar dat enthousiasme was maar van korte duur. Ondertussen is Game of Thrones ten einde en konden David Benioff en D.B. Weiss beginnen werken aan de Star Wars-trilogie. Ware het niet dat Netflix daar een stokje voor kwam steken.

200 miljoen dollar van Netflix

Netflix, en dan vooral hun portefeuille, zorgde voor een snel einde van het Star Wars-verhaal van David Benioff en D.B. Weiss. De streamingdienst schotelde de twee tv-makers namelijk een deal voor die ze niet konden weigeren.

Maar liefst 200 miljoen dollar (een slordige 180 miljoen euro) had Netflix over om Benioff en Weiss binnen te halen. De twee tekenden een contract voor meerdere jaren en zullen voor de streamingdienst verschillende series en films produceren. Deze nieuwe deal bleek moeilijk te combineren met de productie van drie Star Wars-films, dus kozen Benioff en Weiss ervoor om hun Star Wars-droom op te bergen en volop in te zetten op de deal met Netflix.

De deur blijft op een kier

Kathleen Kennedy Lucasfilm
EPA

In een statement aan Deadline laten Benioff en Weiss weten dat ze met pijn in het hart afscheid nemen van Star Wars. “We houden van Star Wars“, zo klinkt het. “Toen George Lucas de filmreeks maakte, maakte hij ons ook. Samen met hem en zijn team kunnen praten over Star Wars was de belevenis van ons leven en we zullen voor altijd in het krijt staan bij de saga die alles veranderde.”

En ook Lucasfilm laat de deur voor het duo op een kier. “David Benioff en Dan Weiss zijn onwaarschijnlijke storytellers”, zo laat Kathleen Kennedy, hoofd van Lucasfilm weten. “We hopen dat we ze in de toekomst kunnen betrekken, wanneer ze zich kunnen vrijmaken van hun drukke agenda om zich te kunnen focussen op Star Wars.”

De Star Wars-trilogie van Benioff en Weiss kan er dus toch nog aankomen, al zal het niet voor meteen zijn.

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...