Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’ was bijna een animatieserie geweest


Game Of Thrones
© HBO/Game Of Thrones

Game of Thrones kwam al meer dan een jaar geleden op z’n einde. Maar toch blijft er informatie over de reeks opduiken. Zo heeft schrijver George R.R. Martin getwijfeld om van z’n boeken een animatieserie te maken. Er lag zelfs een deal op tafel, maar de vertegenwoordiger van de studio had de afspraak gemist.

De allerlaatste aflevering van Game of Thrones werd ondertussen al meer dan een jaar geleden uitgezonden. Maar dat wil niet zeggen dat het verhaal volledig afgerond is. Integendeel: fans wachten nog steeds vol spanning op het volgende boek in de A Song of Ice and Fire-reeks van bedenker George R.R. Martin.

Animatieserie

Dat boek had normaal eind vorige maand moeten verschijnen, maar die (zelfopgelegde) deadline heeft Martin dus niet gehaald. In afwachting van de volgende deadline “tegen de zomer van 2021“, hebben fans de blog van de schrijver blijkbaar nog eens helemaal gelezen. Op de fansite Los Siete Reinos verscheen namelijk een interessant weetje over Game of Thrones.

De serie was bijna een animatieserie geweest. George R.R. Martin had zelfs met een vertegenwoordiger van een animatiestudio afgesproken om te lunchen om de deal te bespreken. Dat heeft ie in 2015 zelf al laten weten. Toen had ie de vraag gekregen of hij ooit benaderd was om van A Song of Ice and Fire een animatieserie te maken.

Op ’t randje

“Ja. Vaak”, antwoordde hij daarop. “Eén van de grootste deals die ik voor die met HBO geweigerd heb was er zelfs één met een grote animator. Het gekke is dat ik dat aanbod misschien wel had aanvaard … Ik stond echt op ’t randje. Maar de vertegenwoordiger die ik zou ontmoeten, is niet opgedaagd voor onze lunch waarop we hun aanpak zouden bespreken.”

GOT Animatie
Screenshot Not A Blog

“Achteraf heb ik wel verontschuldigingen gekregen … Maar mij zomaar laten zitten, heeft me terug van ’t randje geduwd, en ze hebben een ‘nee’ gekregen. En jongens, wat ben ik daar blij om. Misschien gebeuren dingen wel echt met een reden.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618