HBO denkt aan twee nieuwe prequels voor ‘Game of Thrones’

HBO blijft werk maken van spin-offs van de succesreeks Game of Thrones. Op dit zou een prequelserie Tales of Dunk and Egg in de vroege ontwikkelingsfase zitten. Daarnaast wordt met schrijvers gesproken over het herwerken van Robert’s Rebellion tot een andere reeks. Eerder kreeg de spinoff House of the Dragons al groen licht.

Een kleine twee jaar geleden kwam er een einde aan het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. De fantasiereeks van HBO kan gezien worden als een van de meest succesvolle series aller tijden. Het is dan ook niet onlogisch dat er meteen daarna plannen waren voor spinoffs die zich ook afspelen in de wereld van Westeros en gebaseerd zijn op de boeken van George R. R. Martin.

Een van die prequels kreeg recent groen licht. Het gaat om House of the Dragon over het Huis Targaryen. Het verhaal speelt zich zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen van Game of Thrones af. De opnames voor die reeks – waarvan een deel van de cast al bekend is – beginnen nog dit jaar. Een andere spinoff, geschreven door Jane Goldman en met Naomi Watts in een hoofdrol, verdween na een pilot in de vuilbak.

Tales of Dunk and Egg

Het volgende verhaal dat HBO wil uitwerken draait rond de avonturen van Ser Duncan the Tall (Dunk) en een jonge Aegon V Targaryen (Egg). Die reeks zou zich 90 jaar voor Game of Thrones afspelen. Martin schreef daarover drie boeken in de reeks Tales of Dunk and Egg en dus is er zeker voldoende materiaal om mee aan de slag te gaan.

Volgens Variety zit deze prequel wel nog maar in de beginfase en is er nog geen scenarist voor aangeworven. Het is dus ook niet zeker of de reeks er echt komt.

Robert’s Rebellion

Volgens Entertainment Weekly heeft HBO daarnaast ook gesprekken met meerdere scenaristen die andere ideeën kunnen pitchen op basis van de boeken van GRRM. Een van de bekende namen waarmee gesproken is, is Bruno Heller. Met Rome maakte hij eerder al een succesreeks voor HBO.

Uit die gesprekken komt volgens EW vaak het idee naar voor om een prequelreeks te maken over Robert’s Rebellion. Dat is de oorlog die Robert Baratheon ontketende in zijn strijd voor de Iron Throne enkele decennia voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Ook hier is er nog geen scenarist gekozen en zitten de plannen dus nog steeds in een heel vroege fase.

Meer
Lees meer...