Opnames ‘Game of Thrones’-prequel beginnen volgend jaar

De productie van Game of Thrones-prequel House of the Dragon gaat in de loop van volgend jaar van start. HBO is naar goede gewoonte heel karig met informatie over Game of Thrones, en dus is een precieze start van de opnames nog niet bekend.

HBO blijft vasthouden aan een releasedatum in 2022 voor de prequel van Game of Thrones, House of the Dragon. Het is dan ook niet helemaal onlogisch dat de productie van die serie binnenkort van start gaat. En over die start is net iets meer bekend geraakt.

2021

Iets meer, dus. Want naar goede gewoonte lost HBO bitter weinig over Game of Thrones. Maar nu heeft de zender toch een klein tipje van de sluier opgelicht. De productie van de prequel House of the Dragon gaat van start in 2021. Bij die bekendmaking deelde HBO ook twee stukken concept art, en dus krijgen fans al een idee over de draken in de serie.

Strategisch

Wanneer de opnames precies beginnen, is nog niet bekend. Da’s waarschijnlijk een strategische zet. Zo lijkt het logisch dat HBO nog wat afwacht tot er meer informatie is over een coronavaccin. Als de opnames pas beginnen wanneer het grootste deel van de bevolking in ingeënt, is de kans namelijk kleiner dat er problemen zullen zijn met de opnames.

Daarnaast zorgt het ontbreken van een precieze datum voor heel wat minder vragen en verwachtingen. Mocht HBO bekendmaken dat de opnames begin 2021 van start gaan, zullen fans ook een snellere release verwachten. En als we één iets hebben geleerd uit Game of Thrones, is het wel dat het belangrijk is om de productie van een serie niet te overhaasten.

House of the Dragon

De prequel van Game of Thrones gaat – zoals de titel al doet vermoeden – over het Huis Targaryen. De serie speelt zich af zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. House of the Dragon is gebaseerd op Fire and Blood van George R.R. Martin.

Paddy Considine
Paddy Considine op de première van ‘The Outsider’ begin dit jaar – Isopix (Foto door Willy Sanjuan/Invision/AP)

Paddy Considine (The OutsiderPeaky Blinders) is de eerste en voorlopig enige acteur die gecast werd voor House of the Dragon. De acteur zal koning Viserys I Targaryen vertolken. Viserys was gekozen door de lords van Westors om The Old King, Jaehaerys Targaryen, op te volgen.

Hij is een warm en vriendelijk persoon, die enkel de herinnering aan z’n grootvader in ere wil houden. Maar, zo leerde Game of Thrones ons, een goede man is niet altijd een goede koning. Afwachten dus, tot 2022, voor we te zien krijgen hoe Viserys het doet als koning van Westeros.

Meer
Lees meer...