‘Game of Thrones’-prequel ‘House of the Dragon’ begint te casten

Goed nieuws voor wie het een beetje gehad heeft met al het slechte nieuws over de coronacrisis. Want House of the Dragon, de prequelserie van Game of Thrones, is begonnen met het castingproces. House of the Dragon vertelt het verhaal van de Targaryens (duh), zo’n 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Door de coronacrisis is de productie van House of the Dragon even op pauze gezet. Maar nu wordt weer hard verdergewerkt aan de prequel van Game of Thrones. Verschillende bronnen hebben namelijk aan Entertainment Weekly bevestigd dat de casting van start is gegaan.

Fire & Blood

House of the Dragon is gebaseerd op het boek Fire & Blood van George R.R. Martin. Dat vertelt het verhaal van het Huis Targaryen, 300 jaar voor de gebeurtenissen in Game of Thrones. En da’s ook precies waar de prequelserie over zal gaan.

Aangezien House of the Dragon gebaseerd is op het boek, zullen waarschijnlijk ook heel wat personages overeenkomen. Maar om welke personages het precies gaat, is nog niet bekend. Fire & Blood vertelt bovendien 150 jaar aan geschiedenis over de Targaryens, en op welke periode House of the Dragon zich zal focussen, blijft ook een mysterie.

De serie wordt gemaakt door Ryan Condal en Michael Sapochnik. Die laatste (die ook al The Battle of the Bastards en The Winds of Winter regisseerde) zal ook de regie van verschillende House of the Dragon-afleveringen voor zich nemen.

The Long Night

Na het nogal controversiële einde van Game of Thrones vorig jaar, wilde HBO er alles aan doen om de gigantisch populaire serie levend te houden. De zender bestelde onmiddellijk verschillende spin-offs van de reeks.

https://www.youtube.com/watch?v=PEAP5lRcZZ0

Eén daarvan was The Long Night, die z’n hoofdpersonage gevonden had in Naomi Watts en z’n prequel al had opgenomen. In oktober vorig jaar besliste HBO om The Long Night te laten voor wat het was, zonder daar een officiële reden voor bekend te maken. Diezelfde dag nog, werd het eerste seizoen van House of the Dragon besteld.

Voorlopig staat de release van House of the Dragon gepland in 2022.

Meer
Lees meer...