‘Game of Thrones’: Emilia Clarke improviseerde een hele speech in het Valyrian

Dat Emilia Clarke een topactrice is, dat hoeven we je natuurlijk niet meer te vertellen. Maar blijkbaar kan ze nog veel meer dan gewoon haar tekst goed onthouden en geloofwaardig brengen. Volgens één van de regisseurs van Game of Thrones had Clarke niet meer dan tien minuten nodig om een speech te schrijven (in het Valyrian!) en die vanbuiten te leren.

Actrice Emilia Clarke werd wereldberoemd dankzij haar rol als Daenerys Targaryen in Game of Thrones. Maar ’t is niet alleen op de kijkers dat de 34-jarige Britse indruk heeft gemaakt. De regisseurs die aan de reeks hebben gewerkt, praten namelijk ook vol lof over Clarke.

Executie edelmannen

Zo was Jeremy Podeswa de regisseur van in totaal 6 afleveringen van de reeks. Het gaat om twee afleveringen in het vijfde Game of Thrones-seizoen, twee in het zesde en twee in het zevende. En tijdens de opnames van één van die afleveringen, heeft Emilia Clark een straffe stoot uitgehaald.

In die bewuste scène eist Daenerys de executie van edelmannen uit Meereen. De scène was eerst opgenomen in het Engels, zoals in het script aangegeven was. Maar plots doken showrunners David Benioff en D.B. Weiss op. Dat vertelde Podeswa in het Game of Thrones-boek Fire Cannot Kill A Dragon van Entertainment Weekly-journalist James Hibberd.

Valyrian?

https://youtu.be/zXpHvhjUzAI

“Ze stonden te kijken terwijl we de scène aan het opnemen waren, en ze vroegen ‘Zou het niet fantastisch zijn als die scène in het Valyrian was?'”, herinnert Podeswa zich. Hij ging akkoord, maar benadrukte wel de problemen die dat idee met zich meebracht.

Zo werden dialogen in fictieve talen (Dothraki of Valyrian) altijd al maanden op voorhand zorgvuldig bedacht. Bovendien kregen de acteurs ook heel wat tijd om die teksten in te studeren. “Er kruipt normaal heel veel voorbereiding in zo’n dingen, en ze (Daenerys, red.) had een best lange monoloog voor ze die man in brand steekt.”

10 minuten

“Ik ben naar Emilia gegaan en ik zei: ‘Ik weet dat dit heel wat is, maar denk je dat je een manier kan bedenken om dit in het Valyrian te doen?’ En zij zei: ‘Ja tuurlijk, dat moet lukken.’ Toen liep ze weg en gooide ze dingen samen die Daenerys in het verleden al had gezegd die van pas kwamen. Ze kwam tien minuten later terug en had de hele monoloog afgewerkt.”

Herbekijk hier de scène in kwestie:

https://youtu.be/xpCocBknqWI
Meer
Lees meer...