Left Right
scrollTop top

‘Game of Thrones’-actrice Emilia Clarke over het “Mad Queen”-einde van Daenerys


Daenerys Targaryen Mad Queen Emilia Clarke
© Emilia Clarke als Daenerys Targaryen (op dat moment een heuse “Mad Queen”) in ‘Game of Thrones’ – HBO

Het einde van Game of Thrones kregen we al meer dan een jaar geleden te zien. Maar dat wil niet zeggen dat het laatste woord daar ook over is gezegd. Integendeel: nu pas beginnen de acteurs en actrices uit de legendarische reeks hun mening daarover te geven. Zo heeft Emilia Clarke voor het eerst over het einde van haar personage Daenerys Targaryen gesproken.

In de laatste afleveringen van Game of Thrones ontpopte Daenerys Targaryen zich van de heroïsche toekomstige koningin tot een heuse Mad Queen. Daenerys ging helemaal haar vader achterna. Ze zat boven op haar geliefde draak en verwoestte King’s Landing volledig. Alle gebouwen, tegenstanders én onschuldige burgers moesten aan de vlammen geloven. 

Geen fan

De andere Game of Thrones-personages vonden die verandering niet zo geslaagd. Zelfs Daenerys’ geliefde/vijand/neefje Jon Snow vond haar als Mad Queen niet meer zo tof. Hij stak haar dan maar neer tijdens een ‘passionele’ kus. Daenerys-actrice Emilia Clarke vond dat dan weer niet fijn: “He got away with murder – literally.”

Het zijn niet alleen de personages die niet zo’n fan waren van de ‘nieuwe’ Daenerys. Ook Game of Thrones-kijkers uitten al snel hun ongenoegen. En nu krijgen ze vanuit een onverwachte hoek gelijk. Actrice Emilia Clarke vertelde namelijk hoe zij denkt over het einde van haar personage.

Persoon/personage

“Ik begon te wenen toen ik de scripts zag”, vertelde ze in James Hibberds boek Fire Cannot Kill A Dragon. “Het was echt lastig. M’n eerste idee was: ‘Wat gaan de mensen hiervan denken?’ Ik had m’n eigen gevoelens erover, die verweven waren met m’n gevoelens over Emilia.”

Die vergelijking legt ze zelf ook beter uit. “Je hebt de groei van je personage en mijn eigen groei. Want ik moet die groei tonen. De twee gingen zo nauw samen dat mensen me echt moesten zeggen dat ze niet over mij, Emilia, bezig waren, maar over m’n personage. Ik ging een wandelingetje maken, en ik ben uren weggeweest. Ik vroeg me echt af hoe ik dat zou doen.”


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…