‘Game of Thrones’: Night King-acteur lacht met Trump en claimt overwinning in de Battle of Winterfell

Democraat Joe Biden is officieel verkozen tot de volgende president van de Verenigde Staten. Maar daar gaat huidig Amerikaans president Donald Trump niet mee akkoord. Hij beweerde verschillende keren dat hij (en dus niet Joe Biden) de verkiezing had gewonnen, en daar komt van over de hele wereld kritiek op. Ook vanuit het fictieve Westeros, waar Game of Thrones zich afspeelt.

Want niemand minder dan Night King-acteur Vladimír Furdík trok naar Twitter om (niet zo) subtiel met Donald Trump te lachen. “Ik heb de Battle of Winterfell gewonnen, met veel voorsprong!”, schreef ie. Hij reageerde daarmee op een tweet van Amerikaans president Trump die beweerde dat hij de verkiezingen had gewonnen, “met veel voorsprong!”.

https://twitter.com/VladimirFurdik/status/1325202694152220675

De Night King

Het personage van Vladimír Furdík verscheen voor het eerst in het vierde seizoen van Game of Thrones. Toen werd duidelijk dat de strijd om de Iron Throne niet het belangrijkste gevecht in de reeks was. Wie de nieuwe leider van Westeros zou worden, zou namelijk helemaal niet van belang zijn als het leger van de doden het hele land zou verwoesten. En in het laatste Game of Thrones-seizoen leek het ook zover te komen.

Tijdens de Battle of Winterfell leek het leger van de Night King namelijk aan de winnende kant. Alles veranderde natuurlijk wanneer Arya Stark (Maisie Williams) opdook met een mes van Valyrian steel. Ze slaagde er dankzij haar indrukwekkende training in om de Night King te misleiden en te doden. Daardoor spatten ook alle doden die opnieuw tot leven waren geroepen, uiteen.

https://youtu.be/UuKqvE5Db2c

De Battle of Winterfell

De Battle of Winterfell was het belangrijkste en langste gevecht in heel Game of Thrones. Het duurde dan ook een volledige aflevering. Fans waren onder de indruk, maar hadden ook minstens twee punten van kritiek. Eerst en vooral was de hele aflevering donker. Te donker. Want het was vreselijk moeilijk om te volgen wat er allemaal gebeurde.

En daarnaast waren ze teleurgesteld over het aantal (belangrijke) doden. Game of Thrones staat er namelijk om bekend om te pas en te onpas hoofdpersonages te laten sterven. Fans verwachtten dan ook dat ze tijdens de Battle of Winterfell van heel wat geliefde personages afscheid zouden moeten nemen. Maar da’s niet gebeurd. Meer nog: als bij wonder overleefden alle hoofdpersonages nipt het gevecht.

Meer
Lees meer...