Greta Thunberg heeft dé perfecte comeback op “STOP THE COUNT!”-tweet van Trump

De Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg en de Amerikaanse president Donald Trump, het zullen nooit de beste vriendjes worden. Dat is nu nog maar eens duidelijk geworden door een wel heel gevatte tweet van de 17-jarige Thunberg.

Heel de wereld kijkt op dit moment nog steeds in de richting van de Verenigde Staten waar de laatste stemmen van de presidentsverkiezingen geteld worden. Het draaide onverwacht uit op een nek-aan-nekrace tussen huidig president Donald Trump en zijn democratische uitdager Joe Biden.

STOP THE COUNT!

Al op de avond van verkiezingsdag riep Donald Trump zichzelf al uit tot winnaar. Hij zei in zijn speech dat hij naar het Hooggerechtshof zou stappen om het tellen van de stemmen stop te zetten. Dat zou betekenen dat de stemmen die pas later binnenkomen, vooral stemmen via de post, niet zouden meetellen in het eindresultaat.

Dat is een bewuste strategie van Trump aangezien democratische kiezers eerder geneigd zijn om te stemmen via post. Dit jaar zal het aantal poststemmen nog wat hoger liggen door de coronapandemie, die ook serieuzer wordt genomen door de democratische stemmers.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1324353932022480896

Trump heeft er dus baat bij dat deze stemmen niet geteld worden. Daarom blijft hij op Twitter roepen dat het tellen gestopt moet worden. De meest duidelijke is de tweet met de woorden “STOP THE COUNT!” in all-caps. Die tweet groeide nu al uit tot een meme en belandde zo ook bij Greta Thunberg.

https://twitter.com/aki4ty/status/1324359087023415296?s=21

“Chill Donald, chill”

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1205100602025545730

Thunberg heeft al een tijdje beef met Donald Trump die vaak uitgevochten wordt over Twitter. Toen Greta in december vorig jaar op de cover van TIME Magazine stond, was Trump daar niet over te spreken. Dat maakte hij duidelijk op z’n favoriete medium Twitter. “Zo belachelijk. Greta moet werken aan haar woedebeheersingsprobleem en dan naar een goede oude film gaan kijken met een vriend! Chill Greta, chill!”

Die tweet is Greta duidelijk nog niet vergeten want met exact dezelfde woorden reageert ze nu op de “STOP THE COUNT!“-tweet van Donald Trump. “Zo belachelijk. Donald moet werken aan zijn woedebeheersingsprobleem en dan naar een goede oude film gaan kijken met een vriend! Chill Donald, chill!” De tweet van Greta wordt wereldwijd geprezen en kreeg zo al meer dan zes keer zoveel likes als de originele tweet van Donald Trump.

Meer
Lees meer...