Trump: “Ik ga naar Hooggerechtshof om stemming nu stop te zetten”

De huidige Amerikaanse president Donald Trump heeft in een speech zijn overwinning uitgeroepen. Volgens hem heeft hij de verkiezingen nu al gewonnen en moet de stemming meteen stopgezet worden. Hij heeft het daarbij over de stemmen die gebeurden via de post en die nog onderweg zijn naar de telbureaus.

“We hebben de verkiezingen eigenlijk al gewonnen”, zo sprak de Amerikaanse president Donald Trump tijdens zijn eerste speech. Hij spreekt daarbij van fraude door de democraten en wil naar het Hooggerechtshof stappen om de stemming meteen stop te zetten.

Fraude

https://twitter.com/TeamTrump/status/1323888133390348288?s=20

Donald Trump heeft, net zoals Joe Biden iets eerder, zijn aanhangers toegesproken in een speech. Daarbij riep hij zichzelf uit tot de winnaar van de verkiezingen en beschuldigde hij zijn democratische tegenstander Joe Biden van fraude. “Miljoenen mensen hebben voor ons gestemd, maar een heel trieste groep mensen probeert om deze grote groep het zwijgen op te leggen”, zo klonk het aan het begin van zijn speech. In de speech claimde de huidige president de overwinning in de swing states North Carolina en Arizona. Ondertussen is echter gebleken dat Arizona naar Biden gaat.

“We waren klaar voor een grote viering, we waren alles aan het winnen, maar plots werd het afgeblazen.” Op dat moment begint Trump zijn tegenstander te beschuldigen van fraude. “Dit is fraude. Dit is een belediging voor ons land.” Op welke manier Biden dan wel fraudeerde, laat Trump in het midden.

“Stemming moet nu stoppen”

Om verdere “fraude” tegen te gaan wil Trump dat de stemming nu wordt stopgezet. Dat wil dus zeggen dat de stemmen die per post gebeurden en waarvan een groot deel nog onderweg is, niet meer zouden meetellen. “Ik ga naar het Hooggerechtshof om de stemming nu stop te zetten”, zo klonk het op het einde van zijn speech.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/1323864823680126977

Eerder tweette Trump ook al dat ze “veel voorsprong hadden, maar dat de democraten de verkiezingen probeerden te stelen”. “We zullen hen dat nooit laten doen. Stemmen kunnen niet uitgebracht worden nadat de stemkantoren gesloten zijn”, zo klonk het. De tweet werd ondertussen afgeschermd door Twitter aangezien het gaat om “misleidende informatie”.

Meer
Lees meer...