‘Game of Thrones’: Jon Snow dacht dat hij de Night King zou doden

Elke Game of Thrones-fan herinnert zich het moment waarop Arya Stark een mes van dragon glass in de buik van de Night King stak. Maar dat het net zij was die de leider van de White Walkers doodde, was zelfs voor veel acteurs in Game of Thrones een verrassing. Kit Harington (Jon Snow) was er bijvoorbeeld al van seizoen 3 van overtuigd dat hij met die eer zou gaan lopen.

Oké, over het laatste seizoen van Game of Thrones kunnen we heel wat negatiefs vertellen. Maar toch moeten we toegeven dat de manier waarop Arya Stark de Night King doodde meer dan memorabel was. Al was het bij de acteurs lang niet duidelijk dat het personage van Maisie Williams uiteindelijk de leider van de White Walkers zou doden.

Beste verhaallijn

https://www.youtube.com/watch?v=UuKqvE5Db2c&&ab_channel=NerdClipsHD

Kit Harington, die jarenlang in de huid van Jon Snow/Aegon Targaryen kroop, was er namelijk volledig van overtuigd dat hij dat zou mogen doen. Dat vertelde collega Maisie Williams tijdens een interview met The Hollywood Reporter.

“Hij verwachtte dat hij het zou mogen doen”, vertelde ze over Harington. “Hij had zelfs gezegd: ‘Dat is hoe het zal gebeuren! Iemand heeft me tijdens het derde seizoen al verteld dat ik de Night King zou doden.’ En dan las ie het script, en bleek dat het al die tijd Arya geweest is.”

Da’s volgens de actrice een goede keuze geweest. “Wel, ik denk dat het anders veel te obvious was geweest. Ik ben eerlijk gezegd echt blij dat het Arya was. Volgens mij had ik echt de beste verhaallijn van het laatste seizoen.”

Petitie

Dat niet alle verhaallijnen even mooi afgerond zijn in het laatste Game of Thrones-seizoen, is een understatement. De serie had op dat moment de boeken van George R.R. Martin ingehaald, en het verhaal werd op z’n zachtst gezegd op een andere manier geschreven dan fans gewoon waren.

David Benioff en Dan Weiss, de showrunners van Game of Thrones, kregen heel wat kritiek, omdat fans vonden dat het laatste seizoen van de reeks véél te gehaast aanvoelde. Ze waren zelfs zodanig kwaad dat ze een petitie startten, om het laatste seizoen opnieuw te laten maken.

Meer
Lees meer...