‘Game of Thrones’-acteur Charles Dance wil petitie tekenen om laatste seizoen opnieuw te maken

Game of Thrones-acteur Charles Dance mag dan wel al drie jaar uit de reeks verdwenen zijn toen die op z’n einde kwam, hij heeft het toch gezien. En hij was – net als een hele hoop fans – niet onder de indruk. Meer nog: “Mocht er een petitie zijn om het einde opnieuw te maken, zou ik die tekenen.”

Charles Dance kroop vijf seizoenen lang in de huid van Tywin Lannister, de vader van de incestueuze tweeling Cersei en Jamie, en de welbespraakte imp Tyrion. Die laatste zorgde ervoor dat z’n verschijning in Game of Thrones niet langer duurde. Hij schoot Tywin, die op het toilet zat, neer met een kruisboog.

https://www.youtube.com/watch?v=SlyHlYFG41g&

Dat wil niet zeggen dat Charles Dance de interesse in Game of Thrones verloren is toen ie geen loon meer kreeg. Integendeel: de acteur heeft de reeks tot helemaal op ’t einde gevolgd. En net als heel wat fans was hij niet onder de indruk van de manier waarop de reeks afgesloten werd.

Blijven kijken

Dance is blijkbaar zelfs een grote fan van het idee om het einde van Game of Thrones opnieuw te maken. “Mocht er zo’n petitie zijn, dan zou ik ze ondertekenen”, klonk het tijdens een interview met PopCulture. “Ik bedoel, ik heb het gezien. Ik heb de hele serie uitgekeken, zelfs nadat ik in het toilet werd vermoord.”

“Ik vond het gewoon een fantastische show, you know? Ik ben zo blij dat ik er deel van heb mogen uitmaken, dat vond ik fantastisch! Er waren verhaallijnen waarvan ik wilde weten hoe die zouden aflopen. De finale heeft heel wat mensen tevreden achtergelaten, maar er ook heel wat teleurgesteld. En ik ben bang dat ik bij die laatste groep hoor.”

“Hilarisch”

Ook de televisiezoon van Charles Dance heeft eerder zo’n uitspraak gedaan. Al had hij een andere reden voor z’n liefde voor die petitie. “Dat zou hilarisch zijn”, klonk het bij Nikolaj Coster-Waldau aka Jaime Lannister.

Meer
Lees meer...